järjestyssäännöt

Uusimmat artikkelit

4.6.2020

Ravintoloiden aikaisten sulkemisaikojen pelätään aiheuttavan häiriöitä

Ravintoloiden avautuminen avautuminen ja varhainen sulkemisaika saattavat lisätä häiriötä kaduilla, kodeissa ja taloyhtiöissä. Alkuviikosta poliisi on jo hoitanut enemmän tehtäviä julkisilla paikoilla ja kodeissa kuin tavallisina arki-iltoina, kirjoittaa Yle. Myös taloyhtiöitä ravintoloiden aikainen sulkeminen huolestuttaa.

18.1.2019

Mitä kerrostalossa saa tehdä öisin?

Taloyhtiön järjestysmääräyksillä ei asiantuntijan mukaan kannata kieltää sellaista, mille ei ole mitään perusteita, kertoo Yle nettisivuillaan. Lähes kaikkien taloyhtiöiden järjestysmääräyksissä lukee, että huoneistoissa ei saa viettää häiritsevää elämää ja melua pitää välttää yörauhan aikaan eli kello 22–7 välisenä aikana. Voiko taloyhtiö kuitenkin kieltää järjestyssäännöillään suihkussa käynnin, WC:n vetämisen, pianonsoiton tai grillaamisen parvekkeella?

19.5.2017

Järjestysmääräykset

Taloyhtiön järjestysmääräykset kertovat talon yhteisistä säännöistä. Ne kannattaa hyväksyttää yhtiökokouksella. Asunto-osakeyhtiöillä on pakollinen yhtiöjärjestys, mutta siinä ei kerrota, millaisia sääntöjä asumisessa tulisi noudattaa.