asumisosuuskunta

Uusimmat artikkelit

10.10.2019

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti ettei Hitas-järjestelmää lakkauteta

Kaupunginvaltuuston käsittelemässä aloitteessa valtuutettu Otto Meri (Kok.) esitti, että kaupungin tulisi selvittää Hitas-järjestelmän lakkauttaminen. Kaupungin aloitevastauksessa todetaan, että mikäli kaupunki luopuisi Hitas-asuntojärjestelmästä, tulisi kohtuuhintainen asuminen ja uudistuotanto turvata jollain muulla tavoin. Pitkän keskustelun päätteeksi valtuusto äänesti äänin 46-37 Hitas-järjestelmän säilymisen puolesta. Sen sijaan valtuusto hyväksyi Meren esittämän toivomusponnen, että kaupunki selvittää miten paljon kaupungilta jää vuosittain […]

23.9.2019

Maaseudulle rakentaminen helpottuu

Maaseutukuntiin rakentaminen helpottuu ja riskit pienenevät uuden asumisosuuskuntamallin ansiosta. Kohtuuhintaista asumista kehittävä asumisosuuskunta on omistus- ja vuokra-asumisen välimuoto. -Osuuskuntamalli sopii erityisesti niille, joilla kynnys omistusasumiseen on korkea, kuvailee Rakentamisen rahoittamis -ja kehittämiskeskus ARA:n ylijohtaja Hannu Rossilahti.

11.2.2019

Fira ja Tradeka tuovat markkinoille uuden asumisosuuskuntamallin – Osuuskunnassa jäsenet ovat omia vuokranantajiaan

Fira tuo markkinoille uuden asumisvaihtoehdon, asumisosuuskunnan. Osuuskunta Oskun tarkoituksena on tarjota markkinahintoja edullisempaa vuokra-asumista omistusasumisen laatukriteerein. Fira rakentaa kaksi uuden osuuskuntamallin mukaista asuinkerrostaloa: Vantaan Koivuhakaan ja Helsingin Koskelaan.