taloyhtiösauna

Taloyhtiösauna pesi kasvonsa

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti

Huoneistokohtaisten saunojen sijasta panostetaan jälleen taloyhtiösaunoihin. Ne voivat olla jopa pienimuotoisia kylpylöitä, joissa on perinteisen saunan lisäksi höyryhuoneita, infrapunasaunoja ja porealtaita.

Vielä viime vuosituhannella lähes jokaiseen kerrostaloon rakennettiin taloyhtiösauna. 2000-luvun alussa niiden rakentamisen suosio hiipui, koska jopa yksiöihin alettiin tehdä huoneistosaunoja. Rakentamisen kallistumisen myötä huoneistosaunojen rakentaminen on nyttemmin hiipunut ja taloyhtiösaunojen rakentaminen palannut.

Saunaseuran arvion mukaan Suomessa on 2,7–2,8 miljoonaa saunaa ja niistä taloyhtiösaunoja noin 45 000. Moni taloyhtiösauna on päästetty rapistumaan eivätkä ne houkuttele kylpijöitä entiseen tapaan. Niitä on muutettu myös varastotiloiksi.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Katso myös nämä

1.3.2022

Lokkiriesaan kehotetaan reagoimaan jo nyt – Pesä saattaa lykätä jopa sovitun kattoremontin

Pesintää voidaan ehkäistä estämällä mekaanisesti lokkien pääsy sopiviin pesimäpaikkoihin lintuverkoilla ja lintupiikeillä. Myös erilaiset lintukarkotteet ja pelättimet voivat ehkäistä lokkien pesän perustamisen. Tamperelainen-lehti kerto, että esimerkiksi Tampereella kalatiirat, harmaalokit ja kalalokit pesivät rakennusten katoille.

28.4.2022

Nyt on aika estää lokkien pesintäaikeet katoille. Lokkitarkkailija suosittelee pelotteita ja katolla liikkumista

Hämeenlinnassa herättiin parisen vuotta sitten lokkiongelmaan. Lokit valloittivat yhä enemmän keskustan kerrostalojen kattoja pesimispaikakseen. Kirkuna, ulosteet ja poikasiaan suojelevien lokkien hyökkäily kasvoivat sellaisiin mittoihin, että jotain oli tehtävä.

kesäkuun Suomen Kiinteistölehti

22.6.2022

Kesäkuun Suomen Kiinteistölehti tutustuu taloyhtiösaunoihin

Taloyhtiöiden yhteissaunojen uusi tuleminen, pienen taloyhtiön hallinto, pihan ja puutarhan myrkylliset kasvit. Näihin ja moniin muihin aiheisiin paneutuu kesäkuun Suomen Kiinteistölehti.

25.4.2022

HS:n lukijat kertovat uudisasuntojen painajaismaisista virheistä

Helsingin Sanomat kysyi maaliskuussa lukijoiltaan kokemuksia uudisasuntojen rakennusvirheistä. Kyselyyn tuli kymmeniä vastauksia. Ostajien kokemukset rakennusvirheistä ovat kylmäävää luettavaa: kelvottomia viritelmiä, vuosien viivyttelyä virheiden korjaamisessa ja suoranaista asumisturvallisuuden vaarantumista.