taloyhtiösauna

Taloyhtiösauna pesi kasvonsa

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti. Oletko Kiinteistöliiton asiakas? Aktivoi etu tästä

Tilaa lehti

Huoneistokohtaisten saunojen sijasta panostetaan jälleen taloyhtiösaunoihin. Ne voivat olla jopa pienimuotoisia kylpylöitä, joissa on perinteisen saunan lisäksi höyryhuoneita, infrapunasaunoja ja porealtaita.

Vielä viime vuosituhannella lähes jokaiseen kerrostaloon rakennettiin taloyhtiösauna. 2000-luvun alussa niiden rakentamisen suosio hiipui, koska jopa yksiöihin alettiin tehdä huoneistosaunoja. Rakentamisen kallistumisen myötä huoneistosaunojen rakentaminen on nyttemmin hiipunut ja taloyhtiösaunojen rakentaminen palannut.

Saunaseuran arvion mukaan Suomessa on 2,7–2,8 miljoonaa saunaa ja niistä taloyhtiösaunoja noin 45 000. Moni taloyhtiösauna on päästetty rapistumaan eivätkä ne houkuttele kylpijöitä entiseen tapaan. Niitä on muutettu myös varastotiloiksi.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Katso myös nämä

suojaa koti

19.6.2023

Lomailija, suojaa kotisi murtovarkailta

Murtovarkaiden on helppo iskeä, kun asukkaat ovat lomalla. Siksi koti kannattaa ennen kesälomalle lähtöä suojata huolellisesti. Parhaiten murtoja ehkäisee asutun näköinen koti, jota joku naapuri käy välillä katsomassa.

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

häiriöt taloyhtiössä

5.6.2023

Jatkuvaa häiriötä taloyhtiössä? Toimi näin

Kun joku asukas aiheuttaa taloyhtiössä pitkään jatkuvaa häiriötä, naapureiden tulee ilmoittaa asiasta taloyhtiölle. Vuokranantaja voi ilmoitusten perusteella irtisanoa vuokralaisen. Myös taloyhtiö voi antaa häiritsevää elämää viettävän asukkaan asunnosta hallintaanottovaroituksen.