puutaloyhtiössä

Hyvää elämää puutaloyhtiössä

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti

Seitsemän asunnon puutaloyhtiössä As Oy Nummenpuistokatu 9:ssä pidetään kuluja kurissa sillä, että tekninen isännöinti ja talonmiehen hommat on otettu omiin osaaviin käsiin. Korjaukset tehdään vähin erin ja rahoitetaan ennakkoon kerätyllä korotetulla vastikkeella.

Turkulaisen puutalon pihassa on lämpimänä alkukesän maanantaina lähes raukea tunnelma, vaikka useampi ihminen on liikkeellä. Omenapuiden varjossa istuu oto-isännöitsijä Terho Kummala seuranaan taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Rohunen.

Pihan nurkkaan on asettunut pöydän ääreen Petrus Kurppa, jonka kaukoputki osoittaa suoraan aurinkoon ja tietokoneen ruutua kehystävät tummat varjostimet. Tähtitieteen harrastaja on talon pitkäaikainen asukas.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Essi Routasuo

Kirjoittaja on Suomen Kiinteistölehden tuottaja.

Katso myös nämä

häiriöt taloyhtiössä

5.6.2023

Jatkuvaa häiriötä taloyhtiössä? Toimi näin

Kun joku asukas aiheuttaa taloyhtiössä pitkään jatkuvaa häiriötä, naapureiden tulee ilmoittaa asiasta taloyhtiölle. Vuokranantaja voi ilmoitusten perusteella irtisanoa vuokralaisen. Myös taloyhtiö voi antaa häiritsevää elämää viettävän asukkaan asunnosta hallintaanottovaroituksen.

kiinteistölehti puutaloyhtiössä

22.6.2023

Suomen Kiinteistölehti käy kesäkuussa kylässä puutaloyhtiössä

Kesäkuun Kiinteistölehdessä vieraillaan idyllisessä puutaloyhtiössä ja kerrotaan, miten kerrostalopihastakin saa monimuotoisen. Tutustumme myös märkätilatarkastuksiin ja kuulemme, millainen on houkutteleva taloyhtiö juuri nyt.

grillaaminen parvekkeella

16.5.2023

Grillaus sallittua myös kerrostalon parvekkeella

Moni kerrostaloasuja haluaa kesän tullen grillata parvekkeella tai terassilla. Osa taloyhtiöiden osakkaista kokee grillaamisen niin häiritsevänä, että haluaisi kokonaan kieltää sen. Kiinteistöliiton mukaan parvekegrillaamista on kuitenkin vaikea kieltää.

pestä pyykkiä

2.12.2022

Saako kerrostalossa pestä pyykkiä yöllä?

Nousevien sähkön hintojen myötä saattaa olla houkuttelevaa painottaa sähkönkulutusta yöaikaan. Pyykinpesu kuuluu normaaliin asumiseen ja on siten lähtökohtaisesti sallittu yölläkin. Kovaäänisen pesukoneen käyttö on kuitenkin kerrostaloissa kielletty yörauhan aikana.

Tilaajille