painovoimainen ilmanvaihto

Uusimmat artikkelit

31.10.2019

Muista ilmanvaihtoventtiilien huolto

Motivan asiantuntija Päivi Suur-Uski muistuttaa Ilta-Sanomien artikkelissa siitä, että kodin poistoilmaventtiilit tulee puhdistaa säännöllisesti, jotta sisäilma pysyisi hyvänä. Painovoimaisen ilmanvaihdon poistoilmaventtiilit tulisi puhdistaa vähintään kerran vuodessa, mielellään useamminkin, sillä ne keräävät helposti vaatepölyä ja muuta likaa. Itse puhdistus ei vie paljoakaan aikaa.

24.1.2019

Älä säästä sisäilmasi laadusta

Pakkasten paukkuessa energiansäästön nimissä voi tuntua tärkeältä estää kylmän ilman virtaus huoneistoon. Harkitsemattomasti tehtynä se voi kuitenkin aiheuttaa sisäilmaongelmia. Huono säästökohde Koneellinen tai painovoimainen poistoilmanvaihto on hankala säästötoimenpiteiden kohde.

2.10.2018

Harhaluulot ylläpitävät sisäilmaongelmia monissa kodeissa – Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi.