kaupunkiasuminen

Uusimmat artikkelit

21.12.2021

Kaupunkilaisten toiveissa oma sauna, lisää säilytystilaa sekä erillinen työhuone

Peräti 56 % suomalaisista kaupunkiasukkaista haluaisi saunan omaan asuntoonsa, vaikka se vie tilaa. Prosenttiosuus on noussut tasaisesti vuodesta 2019, jolloin se oli 50 % ja vuodesta 2020, jolloin se oli 52 %. Suurissa kaupungeissa asuvista 41 %:lla on jo oma sauna.

24.4.2019

Ketterän asumisen keittokirja kehittää kaupunkiasumista

Kaupunkiasumisen suunnittelun ja kehittämisen tueksi on kehitetty joustavia ja eri tarpeisiin mukautuvia eurooppalaisia asumisratkaisuja esittelevä Ketterän asumisen keittokirja. Keittokirja on kehitetty Suomen akatemian rahoittaman Ketterä kaupunki (DAC) -hankkeen yhteydessä. Tavoitteena on vastata kysymyksiin siitä, miten asunnot ja rakennuskanta saadaan mukautumaan eri asumistarpeisiin ja miten kaupunkiasumisen kehittämisessä voidaan ottaa mukaan myös asukkaat.

26.4.2018

Suomen Asuntomessut lanseeraa uuden kaupunkiasumista esittelevän tapahtuman Helsingin Jätkäsaaressa syksyllä 2018

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Helsingin kaupunki ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Helsingin Jätkäsaaressa järjestetään uudenlainen kaupunkiasumisen tapahtuma. Syyskuussa järjestettävä Elämisen polut -niminen tapahtuma nostaa yhdeksän päivän ajan esille kaupunkiasumisen uusia ratkaisuja ja palveluita. – Suomalaiset ja tanskalaiset ovat asumiseensa tyytyväisimmät kaksi kansakuntaa Euroopassa, muualta rinnalle yltää Japani.