Iso-Britannia

Uusimmat artikkelit

29.9.2020

BBC: Vettä säästävät WC:t tuhlaavat miljardeja litroja viikossa

Vettä säästämään tarkoitettu innovaatio aiheuttaa miljardien litrojen vedentuhlauksen Isossa-Britanniassa joka viikko, väittää Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n toimittaja Tom Heap BBC:n verkkosivuilla. Kyse on Suomessakin suositusta ”kaksitehoisesta” huuhtelupainikkeesta. Niissä voi valita isomman tai pienemmän vesimäärän, tarpeen mukaan.

25.9.2020

BBC: Matala lämmityksen verotus suosii rikkaita

Matala kaasun ja polttoöljyn arvonlisävero suosii varakkaita, kertoo Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n ympäristötoimittaja Roger Harrabin BBC:n verkkosivuilla. Väitteen esitti ensin ajatuspaja Green Alliance. Britanniassa lämmityksessä käytettävien fossiilisten polttoaineiden – ainakin kaasun ja öljyn – alv on yhä vain 5 prosenttia, kun yleinen arvonlisäverokanta saarivaltiossa on 20 prosenttia.

24.8.2017

Brittikunnilla ei ole rahaa paloturvallisuuden parantamiseen

Paikallishallintojen liitto (Local Government Association) sanoo, että kunnilla ei ole rahaa perusteelliseen vuokratalojen paloturvallisuuden parantamiseen, jota Lontoon Grenfellin tulipalon jälkeen suositellaan. Asiasta kertoo paloturvallisuuteen keskittyvä IFSEC-verkkosivusto, joka lainaa mm. Economistia ja Financial Timesia.