YM: työryhmä valmistelee ehdotusta asumisneuvonnan lakisääteistämiseksi

Asumisneuvonnasta ei säädetä tällä hetkellä laissa, minkä vuoksi kunnat tarjoavat sitä hyvin eri tavoin. Ympäristöministeriö tiedottaa asettaneensa työryhmän valmistelemaan ehdotusta asumisneuvonnan lakisääteistämistä.

Työryhmän puheenjohtaja Jarmo Lindén Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAsta sanoo, että asumisneuvonnalla on saatu hyviä tuloksia puuttumalla ongelmiin varhain. Toiminta kannattaa siksi vakinaistaa ja laajentaa kaikkiin asumismuotoihin. Toteutuksessa on tärkeää myös vuokranantajien ja järjestöjen mukanaolo sekä asunto- ja sosiaalitoimen saumaton yhteistyö.

Asumisneuvonnan tavoite on luoda yhteys asukkaan, asunnon omistajan ja asukkaalle tarjottavien palvelujen välille niin, että asukkaan ongelmat pystytään ratkaisemaan ajoissa. Neuvonta voi liittyä vuokravelkojen hoitoon tai häädön ehkäisyyn, mutta myös muunlaisiin sosiaalisiin ongelmiin. Neuvonnan avulla asukas usein säilyttää asuntonsa ja välttää asunnottomuuden.

Ehdotus asumisneuvonnan lakisääteistämisestä on osa hallituksen tavoitetta puolittaa asunnottomuus vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti