Yli 800 uutta taloyhtiötä siirtynyt huoneistotietojärjestelmään

Kuva: Juha Karvonen

Elokuun alkuun mennessä huoneistotietojärjestelmään on siirretty yli 800 uutta taloyhtiötä, kertoo ASREK-hankkeen käyttöönottoprojektin päällikkö Liisa Kallela Maanmittauslaitoksesta.

Huoneistotietojärjestelmään siirretyissä yhtiöissä on yhteensä yli 14 000 huoneiston hallintaan oikeuttavaa osakeryhmää. Omistuksen rekisteröintejä on järjestelmään kirjattu yli 700, panttauksen rekisteröintejä yli 800 ja osakehuoneistoon kohdistuvia käyttö- tai luovutusrajoituksia noin 1 700.

Taloyhtiön osakeluettelon siirtoja on tähän mennessä tehty vain 50. Siirrot on toistaiseksi tehty niin, että taloyhtiö toimittaa Maanmittauslaitokselle osakeluettelon siirtämiseksi tarvittavat tiedot ja Maanmittauslaitoksen kirjaamissihteerit tekevät siirron. Paperisiin osakekirjoihin perustuvia omistuksen rekisteröintihakemuksia ei ole vielä tehty.

Maanmittauslaitoksen osakeluettelon siirtopalvelu avautuu taloyhtiöiden käyttöön lokakuun lopussa. Palvelu soveltuu niille taloyhtiöille, joilla ei ole käytössään isännöintijärjestelmää, kuten pienille taloyhtiöille, joissa osakkeenomistajat hoitavat taloyhtiön hallinnon tehtävät.

Osakeluetteloiden siirrolle huoneistotietojärjestelmään on aikaa vuoden 2022 loppuun asti. Tarkka ajankohta, jolloin tiedonsiirto suoraan isännöintijärjestelmistä huoneistotietojärjestelmään tulee käyttöön, ei ole vielä tiedossa.

Lue lisää ASREK-hankkeen käyttöönottoprojektin päällikkö Liisa Kallelan blogikirjoituksesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää