Yli 300 uutta taloyhtiötä sähköiseen huoneistotietojärjestelmään alkuvuonna

Maanmittauslaitoksen Liisa Kallela käy Digipäivässä läpi huoneistotietojärjestelmän nykytilaa. Kuva: Juha Karvonen

Maanmittauslaitoksen ylläpitämään huoneistotietojärjestelmään on perustettu kevään 2019 aikana reilut 300 uutta taloyhtiötä, kertoi Maanmittauslaitoksen Liisa Kallela Maanmittauslaitoksen digipäivässä 6.5.2019.

RS-rajoitusmerkintöjä on tehty 300 huoneistolle, RS-päättymisilmoituksia ei sen sijaan ole vielä tehty. Osakehuoneiston omistuksen rekisteröintejä on tehty 49 ja panttauksen rekisteröintejä 119 kappaletta toukokuun alkuun 2019 mennessä. Maanmittauslaitos on vastannut 400 viranomaisneuvonnan kyselyyn ja antanut rekisteristä noin 30 tulostetta tietopalvelupyyntöjen tuloksena.

Ns. vanhojen eli ennen 1.1.2019 perustettujen taloyhtiöiden osakeluettelot siirretään toistaiseksi huoneistotietojärjestelmään lomakkeella, sillä Maanmittauslaitos ei ole saanut valmiiksi huoneistotietojärjestelmään liittyviä sähköisiä käyttöyhteyksiä. Maanmittauslaitos toivookin, että taloyhtiöt aloittaisivat osakeluetteloiden siirron järjestelmään vasta loppuvuodesta. Pienille taloyhtiöille suunnattu sähköinen järjestelmä valmistuu laitoksen arvion mukaan lokakuussa 2019 ja rajapinnat isännöintijärjestelmiin loppuvuodesta 2019. Omistusmerkinnät rekisteriin tehdään toistaiseksi yksitellen.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää