Yleistyvät sään ääri-ilmiöt pakottavat taloyhtiöt varautumaan

Rakennus- ja kiinteistöalalla tarvitaan lisää tutkimusta ja koulutusta yleistyviin sään ääri-ilmiöihin, kuten rankkasateisiin, varautumiseksi. Tarvitaan myös rahaa, hyvää suunnittelua ja yhteistyötä, kirjoittaa Rakennustaito.

Asiantuntijoiden vastaukset muuttuvaan ilmastoon ja äärisäihin varautumiseksi ovat samansuuntaiset. Koulutuksen, tutkimuksen ja suunnittelun lisäksi vastuu toimepiteistä kuuluu koko yhteiskunnalle lähtien lainsäädännöstä ja kaavoituksesta ja päätyen kiinteistöjen omistajiin ja käyttäjiin.

Rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisten lisäksi myös maallikot pitäisi saada sitoutumaan säähaittojen ehkäisyyn. Esimerkiksi taloyhtiöiden on otettava sääriskit tosissaan, eikä kiinteistönhuollosta ja ajallaan tehdyistä korjauksista kannata tinkiä, Rakennuslehti kirjoittaa.

Rakennusten kunnossapidon ja remontoimisen vaatimukset tulevat jatkossa kasvamaan, kun Suomen talvet muuttuvat kosteammiksi ja lämpötila vaihtelee tiuhaan. Rakennusteollisuus RT:n ympäristö- ja energiajohtaja Pekka Vuorinen pohtii, lyhenevätkö kiinteistöjen huoltovälit tulevaisuudessa, ja miten raha eri alueilla riittää kasvaviin kustannuksiin.

Vireillä olevassa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksessa on otettu huomioon ilmastonmuutos ja siihen varautuminen, esimerkiksi rakennusmateriaalien ja kaavoituksen suunnittelussa. Ympäristöministeriön ylijohtaja Helena Säteri arvioi uudistuksen olevan lausuntokierroksella vuoden 2021 alkupuolella.

Lue lisää Rakennustaidosta

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti