Yleinen

Ajankohtaista Remontit Yleinen

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan laitoksella on selvitetty eri julkisivutyyppien vaatimien huoltotoimenpiteiden tarvetta. Tyypillisesti julkisivujen tavoitekäyttöikä on 50 vuotta. Julkisivujen huoltotoimenpiteisiin vaikuttavat eniten sääolosuhteet.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous Turvallisuus Yleinen

Kiinteistövakuutuksissa huimia korotuksia – vakuutusyhtiöt sanovat silti seuraavansa vain yleisiä indeksejä

Kiinteistövakuutuksissa on nähty tänä vuonna hurjia nousuja. Taloyhtiöt ovat vastaanottaneet vakuutusyhtiöiltä uusia vakuutusehtoja, joissa nousu on ollut jopa kymmeniä prosentteja. Korotuksia perustellaan rakennuskustannusindeksin nousulla, rakennusalan työvoimapulalla ja jopa koronalla.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit Yleinen

Yhä useampi taloyhtiö valitsee putkiremonttiinsa kokonaisvastuumallin

Rakennusliike Lehto Groupin pääkaupunkiseudun taloyhtiöiltä saamien tarjouspyyntöjen perusteella vaikuttaa siltä, että putkiremonttien kokonaisvastuu-urakkamallin suosio on selvässä nousussa. Putkiremonttien tarjouspyynnöistä selviää, minkälaisia päätöksiä taloyhtiöt ovat urakkamalleista tehneet.

Lue lisää
Ajankohtaista Asuminen Yleinen

Mitä on kestävä asuminen?

Tiesitkö, että asuminen on liikkumisen ohella isoin suomalaisten kotitalouksien hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Mitä keinoja taloyhtiöllä on käytössä, kun pohditaan hiilijalanjäljen pienentämistä? Voiko yksittäinen asukas vaikuttaa omilla teoillaan? Kiinteistöliiton vuoden ensimmäisessä Podcast-jaksossa Kristel Pynnösen ja Tiina Räsäsen kanssa aiheesta on keskustelemassa Kiinteistöliiton oma energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia Yleinen

Kaukolämmön hinnannousu raivostuttaa asukkaita Helsingissä

Energiayhtiö Helen ilmoitti elokuun lopussa nostavansa syyskaudella kaukolämmön energianhintaa 29,9 prosenttia. Se suututti taloyhtiöiden asukkaita Helsingissä. Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Mika Heikkilä sanoi Taloussanomille antamassaan kommentissa pelkäävänsä, että ensi vuonna korotuksia tulee vielä lisää.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto Yleinen

Varma tapa joutua taloyhtiön hallitukseen

Mikä on varmatapa päätyä taloyhtiön hallitukseen? No, tietenkin se, että osallistuu yhtiökokoukseen ensimmäistä kertaa. Näin kävi myös Sanomien toimittajalle Juha Karilaiselle, vaikka oli vakaasti päättänyt toisin. Karilainen kertoo kokemuksestaan Jämsän seudun Vekkari-lehdessä.

Lue lisää
Energia Yleinen

Aurinkosähkö tulossa myös taloyhtiöihin

Aurinkosähkön odotetaan yleistyvän taloyhtiöiden käytössä lähivuosina, kun lainsäädäntö mahdollistaa asukaskohtaisen hyvityslaskennan.

Lue lisää
Yleinen

Korona patosi talotekniikan korjaustarpeita

Pientä positiivista väreilyä on kuitenkin ilmassa.

Lue lisää
REM-kumppanit Kiinteistölehdessä Yleinen

Kuinka kauas digiloikka kantaa?

Koronaepidemia pakotti taloyhtiöt omaksumaan uusia toimintatapoja sekä lykkäämään huoltoja ja korjauksia. Helsinkiläisen Asunto-Osakeyhtiö Sydvästin kivijalassa

Lue lisää
Yleinen

Lokakuussa asuntokauppa vuoden toiseksi vilkkainta

Vanhoja asuntoja myytiin Suomessa lokakuussa 0,2 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Lue lisää

Sivu 1 / 26

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti