Yle: Taloyhtiöt heräävät hitaasti sähköautoilun yleistymiseen

Kuva: Jukka Siren

Taloyhtiöiden kiinnostus sähköautojen latausinfran rakentamiseen on lähtenyt käyntiin hitaasti, kertoo Yle verkkouutisissaan. Taloyhtiöt ovat voineet hakea valtion tukea latausinfran parantamiseen viime elokuusta alkaen. Valtion 1,5 miljoonan euron tuesta on jaettu alle miljoona euroa.

Tuen myöntävä asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara on vajaassa kymmenessä kuukaudessa tehnyt 89 tukipäätöstä ja jakanut yhteensä 910 000 euroa. Sillä toteutetaan toki  jo 1600 latauspistettä.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistölehden Korjausrakentamisbarometrin mukaan kuitenkin lähes neljäsosa taloyhtiöistä suunnittelee sähköautojen latauspisteiden rakentamista tulevien viiden vuoden aikana.

Latausinfratuki on siirtomääräraha. Käyttämättä jäänyt tuki siirtyy käytettäväksi seuraavana vuonna. Ensimmäisenä vuonna tuesta käytettiin vain neljännesmiljoona, joten tänä vuonna tukea voitaisiin jakaa noin 2,7 miljoonaa euroa.

Kaikkia taloyhtiöiden latauspisteitä ei rakenneta Aran tuella, joten hakemusten määrä ei kerro koko totuutta taloyhtiöiden latauspistekapasiteetista.

Lue koko uutinen Yle uutisten verkkosivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti