YIT päätti yhdistyneen yhtiön organisoitumiseksi käydyt yhteistoimintaneuvottelut Suomessa

Kuvituskuva

YIT käynnisti heti yhdistymisen jälkeen 20.2.2018 yhteistoimintaneuvottelut Suomessa luodakseen yhdistyneelle yhtiölle liiketoimintamallin, jonka tukemana YIT voi kasvaa Pohjois-Euroopan johtavaksi kaupunkikehittäjäksi.

Päällekkäisyyksistä ja tehostamisesta johtuvia irtisanomisia kohdistuu Suomessa korkeintaan 120 henkilöön. Lisäksi henkilöstövähennyksiä toteutuu saman verran luonnollisena poistumana, eläköitymisinä ja määräaikaisuuksia päättämällä. Vähennykset Suomessa eivät kohdistu työmailla tuotantotehtävissä työskenteleviin toimihenkilöihin ja työntekijöihin.

Muissa toimintamaissa integraatioon liittyvä organisoituminen vähentää noin 200 henkilöä pääasiassa Venäjällä. Lisäksi Skandinaviassa jo ennen yhdistymistä käynnistynyt uudelleen organisointi on alkuvuoden aikana johtanut noin 150 henkilötyövuoden vähenemiseen.

”Uuden YIT:n organisoituminen etenee aikataulun ja suunnitelmien mukaan. Kasvualueillamme työvoiman tarve on lisääntynyt, mikä on vähentänyt irtisanomisten määrää onnistuneiden sisäisten siirtojen myötä. Etenemme yhdistymisessä nyt vaiheeseen, jossa rakennamme yhtenäistä, vahvan toimintakulttuurin, korkean osaamisen ja palvelukyvyn omaavaa joukkuetta. Tuemme myös heitä, joille emme voineet osoittaa paikkaa yhdistyneessä organisaatiossa muun muassa tarjoamalla räätälöityä työllistymistä edesauttavaa valmennusta”, YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoo.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti