Yhteiskäyttöautoilu alkaa Tampereen Luminaryssa

Kuva: Antero Tenhunen

Tampereen keskustassa rakenteilla olevassa tornitalossa Tampereen Luminaryssa käynnistyy yhteiskäyttöautopalvelu. Ensimmäinen auto tulee käyttöön 15.6. ja on kaikkien varattavissa. Yhteiskäyttöautokokeilussa P-Hämpin parkkitalossa on tornitalon valmistuessa asukkaiden varattavissa kaikkiaan kolme yhteiskäyttöautoa. Ensimmäinen autoista, Toyota Auris STW hybridi, otetaan käyttöön jo nyt. Yhteiskäyttöautopalvelua pyörittää Hertz, ja auton varaaminen tapahtuu kätevästi verkkopalvelun kautta. Kuka tahansa voi käyttää autoja, ei ainoastaan Luminaryn asukkaat. Luminaryn asukkaille tulee oma jäsenkorttinsa autojen käyttöön.

Yhteiskäyttöautot ovat nouseva trendi, ja Luminaryssä tehdään pioneerityötä Tampereen kaupungin kanssa. Muiden muassa kaupungin kaavoittajat odottavat kiinnostuneina palautetta kokeilusta.

– Auton voi varata käyttöön osoitteessa hertzcarsharing.fi lyhimmillään tunniksi, mutta myös pidemmille matkoille. Viikonlopuksi auton saa käyttöön 129 eurolla. Hinta sisältää 300 kilometriä ajoa ja polttoaineet. Auton voi noutaa milloin tahansa ja ovet avataan matkapuhelimen kautta. Polttoaine kuuluu aina palveluun, kertoo Hertz Tampereen aluejohtaja Sauli Toiva

Tampereen pysäköintipolitiikassa yhteiskäyttöauto vastaa autopaikkamitoituksessa viittä autopaikka.

– Luminaryssä tämä tarkoittaa, että kun yhteiskäyttöautoja on kolme, voidaan rakentaa 15 autopaikkaa vähemmän, sanoo Luminaryn projektipäällikkö Harri Hokkanen Skanskalta.

– Yhteiskäyttöautot ovat tulevaisuuden liikkumismuoto. Uskomme niiden yleistyvän ainakin Suomen suurimmissa kaupungeissa. Tampereella haluamme olla tämän kehityksen eturintamassa, sanoo elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta.

– Yhteiskäyttöautopalvelu sopii Luminaryn kaltaiseen keskustassa palvelujen lähellä sijaitsevaan rakennukseen erinomaisesti. Uskomme, että moni tuleva asukas ei tarvitse autoa kuin ajoittain, sanoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanska Kodeista.

Skanska ja Hertz tuovat  yhteiskäyttöautoja myös Tampereen Härmälänrantaan. Ensimmäinen autoista sijoitetaan piakkoin Härmälänrannan Salen vieressä olevalle parkkipaikalle ja toinen pyritään saamaan kesäkuun lopulla Myrskyn Pysäköinti Oy:n parkkihalliin.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti