Yhteiskäyttöautoilla säästöjä ja helppoutta taloyhtiöiden asukkaille

Kuvituskuva

Omago Oy on tuonut markkinoille uudenlaisen tavan hyödyntää taloyhtiöiden yhteisöllisyyttä autojen yhteiskäytön muodossa. Omago-palvelun kautta taloyhtiön asukkaat voivat matkapuhelimellaan varata käyttöönsä huolletun, tankatun ja varmatoimisen henkilöauton, jolloin asukas ei tarvitse omaa autoa eikä sen ylläpitämisestä aiheudu henkilökohtaisia kuluja.

Omago Taloyhtiöautoilla voidaan ratkaista myös useiden taloyhtiöiden ongelmat autopaikkojen riittävyydestä ja pihojen ahtaudesta. Palvelun käyttäjiä tulee myös taloyhtiöistä, joissa asuu harvoin autoa tarvitsevia asukkaita, joille oman auton omistaminen ei ole taloudellisesti järkevää.

Tuttu käyttäjäkunta ”omistaa” auton ja huolehtii siitä hyvin

Omago Taloyhtiöauto on kaikkien taloyhtiössä asuvien helposti saatavilla. Siitä myös huolehditaan hyvin, koska käyttäjät tunnetaan ja auto koetaan ”meidän yhtiön autona”, vaikka se ei ole kenenkään osakkaan oma. Ylläpitokulut ja arvonalenema hoidetaan yhteisesti käyttömaksujen muodossa.

Omago Oy:n perustaja Tommi Jokelainen kertoo, että palvelun taustalla on ihmisten halu käyttää rahansa johonkin järkevämpään kuin nopeasti arvoaan alentavaan autoon.

– Matkustaminen, sisustaminen ja harrastukset ovat monelle mieluisampia kohteita kuin auto, joka seisoo yli 90% ajasta parkkipaikalla tai tallissa aiheuttaen silloinkin kuluja omistajalleen.

Yhteiskäyttö on ekologinen, huoleton ja taloudellinen tapa autoilla

Yhteiskäyttöautoilun merkittävimpinä etuina ovat ennen kaikkea huolettomuus, taloudellisuus ja ekologisuus. Auton käyttäjän ei tarvitse huolehtia auton huolloista tai korjauksista, vaan Taloyhtiöauto on aina käyttövalmiina. Auton mukana on autokohtainen tankkauskortti, jota käytetään tankkauksiin. Käyttäjien tehtäväksi jää huolehtia polttoaineen riittävyydestä. Käyttäjät voivat ostaa rajatun määrä lasinpesuainetta ja autopesuja kuukaudessa sopimushuoltoasemilta.

Omago huolehtii autojen huolloista ja renkaista yhdessä huoltokumppaniyrityksen kanssa. Huoltokumppani noutaa auton, huoltaa ja palauttaa sen sovittuna aikana takaisin taloyhtiön käyttöön.

Edullinen hinnoittelu käytön mukaan

Yhteiskäyttöjärjestelmällä varustetun Taloyhtiöauton käyttäjille annetaan aluksi opastus ja sen lisäksi asukkaista valitaan paikallinen ”heavy user”, joka opastaa jatkossa muita Taloyhtiöauton käyttäjiä.

Auton käyttö hinnoitellaan käytetyn ajan ja ajetun matkan perusteella. Käyttömaksut peritään käyttäjiltä maksukorttimaksuina käytön jälkeen maksuvälitysjärjestelmän avulla.

Auton mallista riippuen aikaveloitus on 5,0 – 7,0 €/h sekä sen lisäksi kilometrihinta polttoaineineen noin 0,50 – 0,70 €/km. Esimerkiksi 30 km:n kauppareissu (1,5 h) maksaa n. 20 € ja harrastuksiin vienti maksaa n. 10 €/kerta. Mikäli asukkaat yhdistävät ajonsa kimppakyydeiksi, niin autojen käyttö on vieläkin edullisempaa ja ekologisempaa, kun kustannukset jakaantuvat useamman käyttäjän kesken.

Asukkaiden omille autoille hankitaan ostajat

Yhteiskäytön myötä taloyhtiön osakkaat voivat luopua omista autoistaan, joille Omago-palvelu hankkii ostajat. Jokaiselle autolle hankitaan vähintään kolme ostotarjousta, jonka lisäksi auton omistaja voi myös itse markkinoida autoaan Omagon nettisivuille tulevan myyntisivuston välityksellä.

Omago Oy:n tavoitteena on viiden vuoden kuluessa saavuttaa 10 % osuus noin 40 000 potentiaalisen taloyhtiön autokannasta. Asiakkaina olisi silloin noin 4 000 taloyhtiötä ja niiden käytössä noin 3 000 Taloyhtiöautoa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti