Vuokranmaksussa ei vielä suuria ongelmia koronaviruksen vuoksi

Asuntojen vuokranmaksussa ei vielä huhtikuussa ole ilmennyt suurempia ongelmia koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin vuoksi. Noin 81 prosenttia Suomen Vuokranantajien tekemään kyselyyn vastanneista yksityisistä vuokranantajista vastasi, että huhtikuun vuokra on maksettu vuokrasopimuksen mukaisesti.

Vastanneista 11 prosenttia on tehnyt vuokralaisen kanssa maksusuunnitelman epidemiasta johtuen. Noin joka viides vuokranantaja on kyselyn mukaan ollut yhteydessä vuokralaiseen poikkeustilanteen vuoksi.

”Sosiaaliturva auttaa esimerkiksi lomautustilanteessa. Jos vaikeuksia maksaa vuokra silti ilmenee, on maksusuunnitelman teko on aina parempi kuin esimerkiksi pikavippikierteeseen joutuminen”, Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomas Viljamaa sanoo.

Vuokranantajista yli 98 prosenttia ei aio myydä sijoitusasuntoaan koronavirusepidemian vuoksi, puolet ei koe koronaviruksesta johtuvan hintojen laskun vaikuttavan mitenkään heidän toimintaansa. Noin 10 prosenttia vastaajista arvioi kuitenkin, että vuokranmaksun katketessa pidemmäksi aikaa saattaa edessä olla myös asunnon myynti. Jos asuntojen hinnat laskisivat, harkitsisi yli kolmannes vastaajista jopa uuden sijoitusasunnon hankintaa.

Kriisillä ei kyselyn perusteella ole suurempia vaikutuksia yksityisten vuokranantajien toimintaan isossa kuvassa, jos kriisi saadaan loppukesään mennessä taltutettua, Viljamaa toteaa.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti