Vuokra-asuminen yleistyy kaupungeissa

Kolmasosa suomalaisista kotitalouksista asuu nyt vuokralla. Vuokralaistiheys vaihtelee paljon eri puolilla Suomea, ilmenee OP:n ekonomistien asuntomarkkinakatsauksesta.

Kaupungistumisen myötä vuokralla asumisen suosio kasvaa, ja suurten kaupunkien tietyissä osissa jopa yhdeksän kymmenestä asuntokunnasta asuu vuokralla. Eniten vuokralla asuvien osuus on noussut asuinalueilla, jotka rakentuvat vielä. Joillakin pienillä paikkakunnilla vain noin joka kymmenes asuntokunnista asuu vuokralla.

Nuoret asuvat selkeästi enemmän vuokralla kuin aiemmin. Toissavuonna jo 58 prosenttia 20 – 29-vuotiaista joka toinen asui vuokralla. OP:n ekonomisti Joona Widgrénin mukaan lapset hankitaan aiempaa myöhemmin, ja samalla pitkäaikaisen kodin hankkiminen siirtyy myöhemmäksi. Kasvukeskuksien keskustoissa omistusasumiseen kiinni pääseminen on myös korkeiden hintojen takia hankalaa.

EU:n mittakaavassa vuokralla asuminen on Suomessa keskivertoa. Vuokralla asuminen helpottaa työvoiman liikkuvuutta, vaikka se nähdäänkin usein tilapäisenä ratkaisuna, Widgrén sanoo.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti