Vuodenvaihteen ilotulitteista 10 silmävammaa

Kuva: Bigstock

Kymmenen henkilöä sai ilotulitteesta sairaalahoitoa vaatineen silmävamman vuodenvaihteessa 2020–2021, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Lisäksi yksi loukkaantuminen aiheutui sytyttämättömän tähtisädetikun osumisesta silmään ja yksi silmävamma eläinten karkotukseen tarkoitetulla P1-tuotteella. Silmävammoja saivat sekä ilotulitteiden sytyttäjät että katsojat, joukossa kaksi alaikäistä. Silmävammojen määrä lisääntyi edellisestä vuodenvaihteesta, mutta pysyi samalla tasolla kuin sitä edeltävinä kolmena vuonna. Pelastuslaitoksilla oli 68 ilotulitepaloihin liittyvää hälytystehtävää. Niiden määrä väheni edellisen vuodenvaihteen luvusta 92. Tukesille tuli 7 ilmoitusta viallisesta ilotulitteesta.

Kymmenestä silmävammasta kolme oli vaikeita, viisi keskivaikeita ja kaksi lievää. Enemmistöllä vammautuneista ei ollut suojalaseja. Silmävammatiedot perustuvat Suomen Silmälääkäriyhdistyksen sairaaloilta keräämiin tietoihin.

Pelastuslaitoksille 68 hälytystä ilotulitepaloista

Pelastuslaitokset saivat 27.12.−5.1. välisenä aikana 68 hälytystä tulipaloista, joiden syttymissyyksi arvioitiin ilotulite. Vuotta aiemmin samana ajanjaksona ilotulitepaloihin liittyviä hälytyksiä oli 92. Ilotulitteiden aiheuttamista paloista suurin osa oli roskispaloja (49), rakennuspaloja oli viisi ja rakennuspalovaaroja viisi.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti