Vuoden Rakennusmestari on Petri Pennanen

Keskellä Vuoden Rakennusmestari Petri Pennanen

Avain Yhtiöt -konserniin kuuluvassa Tencon Oy:ssä työskentelevä Petri Pennanen on Vuoden Rakennusmestari. Valinnan teki Rakennusmestarit- ja insinöörit AMK RKL ry. Palkinto myönnetään vuosittain.

Petri Pennanen valmistui talonrakennusmestariksi Kajaanin Teknillisestä oppilaitoksesta vuonna 1992. Palkinto tuli hänen ansioistaan vastaavana työnjohtajana SRV:llä 16 vuoden aikana: sinä aikana yksikään hänen työmaistaan ei myöhästynyt. Lisäksi Pennasen kaikki kohteet ovat olleet nollavirheluovutuksia, eli asukkaiden, tilaajan ja valvojien havaitsemat viat ja puutteet on korjattu ennen luovutusta.

”Kun puhutaan nollasta, puhutaan laadusta, ja rakentajalle hyvä rakentamisen laatu vielä aikataulut pitäen on se tärkein asia”, toteaa RKL:n liittohallituksen jäsen Jukka Hiltunen asiantuntijaraadista.

Raati toteaa Pennasen toimiviksi keinoiksi tosiasioihin perustuvan aikataulutuksen, tiiviin seurannan ja ennakoinnin. Hän on hyödyntänyt jo kauan 3D-mallinnusta. Lisäksi hyvä työilmapiiri on hänelle ykkösasia, mikä näkyy myös työn jäljessä.

Pennanen on työskennellyt pääosin asuinkerrostaloprojektien parissa. Niistä haastavuudessaan mieleen painunut on kymmenisen vuotta sitten Espoon Kauklahteen rakennettu palvelutalo.

-Joka yö satoi puoli metriä lunta. Kun lumen tulo loppui, alkoivat pakkaset. Rakennukseen tuli myös paljon vanhustenhoitoon liittyvää tekniikkaa, mikä toi omat haasteensa, Pennanen kertoo.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link