Viruskriisin vaikutukset asuntomarkkinoihin eriytymistä vahventavia

Kauppalehden Markkinaraadin asiantuntijat eivät odota koronakriisin jatkumisen romahduttavan asuntojen hintoja. Pörsseissä on jo nähty rajuja heilahduksia.

Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa ei usko, että hintojen romahdukseen, sillä asuntomarkkinoiden ja pörssin talouden perustat ovat erilaiset. Pankit myöntävät yhä asuntolainaa ja korot ovat matalat. Sen sijaan alueelliset hintaerot voivat kasvaa vielä entisestään, jos pankit alkavat arvioida, mille alueille voivat myöntää lainaa.

Tiedossa on isoja tukipaketteja, joiden avulla yritetään välttää massiiviset työpaikkojen menetykset sekä yritysten ja rahoituksen ongelmat eli pidempiaikaisen systeemimuutoksen taloustilanteessa, sanoo Taalerin kiinteistörahaston vastaava johtaja Jouni Alho. Alhonkin mukaan kriisi tulee näkymään jossain määrin Suomen sisäisessä polarisaatiossa. Kiihtyvään hintaerotteluun voi vaikuttaa se, että laskevien hintojen seutujen yritykset ja muu toiminta voi olla vielä enemmän vaikeuksissa kuin suuremmissa kaupungeissa.

Lisää asiantuntijoiden arvioita KL:n videoartikkelissa

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti