Virta ja Asokodit mahdollistavat sähköautojen latauksen 40 000 suomalaiselle

Virta (Liikennevirta Oy) tekee sähköauton latauksen Asokotien (Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy) asukkaille helpoksi. Yhteistyösopimus mahdollistaa sähköauton latauspalvelun yli 16 000 kotitaloudelle 31 paikkakunnalla.

Sähköauton latauspisteen hankinnan helpottaminen oli yksi Asokotien ja Virran yhteistyön päätavoitteista. Nyt kehitetyn palvelumallin myötä Asokodin asukkaan tarvitsee vain tilata itselleen sopiva latauspalvelu, joka sisältää latauslaitteen asennuksineen sekä omiin ajotottumuksiin sopivan kuukausipaketin. Esimerkiksi Arkiajelija -paketin valitseva ajaa keskimäärin 55 kilometriä päivässä, mikä vastaa suomalaista keskiarvoa. Virta hoitaa tarvittavat selvitys- ja asennustyöt yhteistyökumppaneidensa kanssa.

– Edullisella palvelumallilla Asokodit ja Virta pyrkivät yhdessä kannustamaan kuluttajia sähköautoiluun. Palvelupaketin hinnalla esimerkiksi 50 kilometriä päivässä autoileva työmatkalainen säästää kuukausittain keskimäärin yli 100 euroa auton polttoainekustannuksissa, kertoo Virran myyntijohtaja Janne Koski.

Virran älykäs latauspalvelu tekee auton lataamisesta ja kulujen seuraamisesta helppoa. Lisäksi vapaan autoedun omaavalle työsuhdeautoilijalle tarjoutuu mahdollisuus laskuttaa latauskulut suoraan työnantajalta sekä kotona, töissä että julkisilla latauspisteillä. Palvelun käyttäjillä on kotilatauspalvelun lisäksi mahdollisuus ladata autoaan kaikilla Virran julkisen latauspisteverkoston latauspisteillä.

– Olemme iloisia siitä, että voimme yhteistyössä Liikennevirran kanssa vastata asiakkaidemme toiveisiin, vieläpä niin että latauslaitteen hankkiminen on mahdollisimman vaivatonta. On myös hienoa, että siinä samalla voimme vaikuttaa tulevaisuuden autoiluun, toteaa Asokotien kiinteistöjohtaja Henrik Hämäläinen, joka samalla muistuttaa siitä, että kotien yhteydessä sijaitsevat pysäköintipaikat ovat tärkeimpiä sähköautojen latauspaikkoja.

Asokotien asukkaille tarjottavalla helpolla avaimet käteen -palvelulla halutaan vaikuttaa Suomen energia- ja ilmastostrategian tavoitteiden saavuttamiseen – siihen, että reilussa 10 vuodessa autoista sähkökäyttöisiä on nykyisen vajaan 2 000 auton sijasta 250 000.

– Suomen valtion tavoitteena on liikenteen sähköistyminen niin, että vuoteen 2030 mennessä noin 10 prosenttia autokannasta on sähkökäyttöisiä. Tuosta tavoitteesta on saavutettu tähän mennessä noin prosentti. Tämä on haastanut meidät kehittämään palveluitamme mahdollisimman helppokäyttöisiksi, kertoo Koski.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää