Vinkit huoneiston jäähdyttämiseen

Kuva: Bigstockphoto

Huoneilma pysyy kesähelteilläkin siedettävänä, kunhan muistaa pitää kuuman ilman ulkona ja välttää lämpöä tuottavien laitteiden käyttöä sisällä.

Talotekniikka-lehti on listannut vinkkejä, joiden avulla kesähelteen ahdistavan kuumuuden voi pitää pois sisätiloista. Koneellista jäähdytystä ei välttämättä tarvitse lainkaan.

Lämmin ilma pysyy ulkona, kun sulkee ovet ja ikkunat päivän ajaksi ja vetää ikkunoiden eteen verhot. Jos haluaa avata ikkunan, on se syytä tehdä varjon puolelta ja tällöinkin mieluummin yön viileyttä hyödyntäen. Jos käytössä on koneellinen jäähdytys, ei kuitenkaan pidä tuulettaa ikkunoiden tai ovien avulla.

Kesähelteillä tulee huolehtia ilmanvaihdosta ja LVI-laitteiston säädöistä: lämpöpatterit ja lattialämmityksen voi tarpeen vaatiessa sulkea. Myös sähkölaitteet on hyvä sulkea ja erityisesti paljon lämpöä tuottavien laitteiden kuten uunin ja sisäsaunan kiukaan käyttöä tulee välttää. Jos haluaa lisäviilennystä huonekohtaisten tuulettimien, puhaltimien ja ilmastointilaitteiden avulla, on syytä muistaa laitteen valinnassa energiatehokkuus. Energiaa säästää myös rajaamalla viilennettävän alueen tilaan, jossa korkeasta lämpötilasta on eniten haittaa.

Lue vinkeistä perusteellisemmin Talotekniikka-lehden artikkelista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää