Milloin vesimaksu pitää maksaa?

Vesimaksuista on riidelty jopa korkeimmassa oikeudessa asti, kirjoittaa Aamulehti. Mikäli huoneistoon on asennettu vesimittarit, syntyy tällöin vähemmän riitoja kuin taloyhtiöissä, joissa maksetaan kuukausittain vesimaksu henkilöä kohti.

Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoo, että ongelmia voi syntyä sen suhteen, ketkä katsotaan huoneistossa asuviksi ja mikä on muiden asuntoa käyttävien lukumäärä. Tilapäinenkään poissaolo ei tuo vapautusta vesimaksusta.

Mikäli vastikkeenmaksuperusteena on henkilömäärä, tulee osakkeenomistajan ilmoittaa huoneistoissa asuvien tai sitä muuten käyttävien henkilöiden lukumäärä taloyhtiölle. Korkein oikeus on päätöksessään linjannut, että vesimaksun osalta ei ole merkitystä sillä, miten paljon aikaa huoneistoon merkitty asukas siellä viettää. Myös käräjä- ja hovioikeus ovat vastaavanlaisia ratkaisuja tehneet. Vesimaksu on maksettava, vaikka viettäisi kesän mökillä.

Pynnösen mukaan ongelmallista on, jos on kirjoilla eri paikkakunnalla ja viettää aikaansa taas säännöllisen epäsäännöllisesti toisella paikkakunnalla.

Lue Aamulehden alkuperäinen artikkeli aiheesta.

 

 

2 kommenttia

  • Osmo Pipatti Reply

    27.2.2017 at 10:19

    Miksi vesimaksua peritään henkilöltä, joka asuu 6 kk Espanjassa ja on tehnyt muuttoilmoituksen lähtiessä ja palatessa isännöitsijälle ? Asunnossa ei ole ketään ja turvalukko on päällä ! Sinne ei siis kukaan pääse !

  • Arska Reply

    16.5.2019 at 00:23

    No virheen vuoksi.

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää