Varastomurtojen määrä kasvanut huomattavasti Keski-Suomessa

Varasto- ja työmaamurtojen määrä on miltei kaksinkertaistunut Keski-Suomessa viime vuodesta. Jyväskylässä kasvu on ollut vieläkin suurempaa. Usein varastoon murtautuja asuu samassa talossa, kirjoittaa Keskisuomalainen (9.9.2020).

Sisä-Suomen poliisin ylikonstaapeli Juha Aholan mukaan rikosten määrä Keski-Suomessa on ollut useamman vuoden pienessä kasvussa, mutta erityisen paljon rikoksia on tehty kuluvan vuoden aikana.

Verkko-kellareihin ja häkkivarastoihin iskevät usein yksittäiset tekijät, Ahola kertoo. Rikosten määrän kasvua vauhdittaa se, että varastetulle tavaralle on verkossa lukemattomia kauppapaikkoja. Aholan mukaan useissa tapauksissa verkkokellarimurrot ovat talon asukkaan tekemiä tai asukas on auttanut rikoksessa. Verkkokellarit sijaitsevat lähes poikkeuksetta lukittujen ovien takana, joten varkaalla täytyy olla pääsy tilaan.

Murrot aiheuttavat lisäkustannuksia myös asunto-osakeyhtiöille, kun huoltoyhtiö joutuu tekemään korjauksia. Yksi keino karsia varastomurtoja kerrostaloissa on teettää kellari- ja säilytystiloihin erilliset avaimet, joita jaetaan yksi huoneistoa kohti.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti