Varainsiirtovero siirtyi verkkoon

Kuva: Juha Karvonen

Marraskuun 2019 alusta varainsiirtoveron on voinut ilmoittaa ja maksaa Verohallinnon OmaVero-palvelussa. Tieto maksusta siirtyy automaattisesti huoneistotietojärjestelmään.

Varainsiirtoveron ilmoittamisen ja maksamisen siirtyminen sähköiseksi tarkoittaa sitä, että osakehuoneiston ostajan ei jatkossa tarvitse erikseen toimittaa todistusta varainsiirtoveron maksamisesta. Tämä edellyttää sitä, että huoneisto on taloyhtiössä, jonka osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään Maanmittauslaitoksen ylläpidettäväksi.

Jos asuntokaupassa on käytetty kiinteistönvälittäjää, tulee tämän antaa varainsiirtoveroilmoitus sähköisesti verkkolomakkeella tai rajapinnan kautta. Kun varainsiirtoveroilmoitus on kunnossa ja vero maksettu, siirtyy tieto sähköisesti Maanmittauslaitokselle.

Silloin, kun asunto on ostettu taloyhtiöstä, joka ei ole vielä huoneistotietojärjestelmässä, tulee todistus varainsiirtoveron maksamisesta toimittaa isännöitsijälle, kuten aiemminkin. Todistuksen voi tulostaa OmaVero-palvelusta.

Lue lisää Osakehuoneistorekisterin blogista.

Varainsiirtoveron ilmoittamisesta ja maksamisesta ks. Verohallinnon ohjeet.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti