Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien nousu prosentin luokkaa

Kuva: Juha Karvonen

Vuoden 2019 toisella neljänneksellä vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat olivat nousseet koko maassa 1,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Suurinta nousu oli pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Turussa vuokrat olivat nousseet 1,5 ja Vantaalla 1,7 prosenttia vuoden 2018 toiseen neljännekseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla kasvu oli keskimäärin 1,5 ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella keskimäärin 1,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Vuoden 2019 toisen neljänneksen aikana vuokrataso nousi pääkaupunkiseudulla 0,6 ja muualla Suomessa 0,3 prosenttia. Vuodesta 2015 lähtien vuokrat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla 6,0 ja muualla Suomessa 5,0 prosenttia.

Keskivuokra neliömetriltä oli pääkaupunkiseudulla 19,1 ja muualla Suomessa 12,8 euroa, uusien vuokrasuhteiden osalta vastaavasti 20,6 ja 13,4 euroa neliöltä. Suurista kaupungeista kallein keskivuokra oli Helsingissä, 20,3 euroa neliöltä ja halvin Oulussa, 12,8 euroa neliöltä.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää