Vapaarahoitteiset vuokrat nousivat eniten Keravalla, Vantaalla ja Porvoossa

Kuva: Bigstock

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat vuodessa eniten Keravalla (1,9%), Vantaalla (1,8%) ja Porvoossa (1,8%) vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä.

Suurista kaupungeista vapaarahoitteiset vuokrat ovat vuoteen 2015 verrattuna nousseet eniten Vantaalla, Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Pienintä vuokrien nousu on ollut Seinäjoella, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. Pääkaupunkiseudulla vuokrat ovat nousseet vajaa 8 prosenttia ja muualla Suomessa yli 6 prosenttia vuodesta 2015.

Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa korkein keskivuokrataso on Helsingissä, 21,4 euroa/m² ja matalin Kouvolassa, 10,9 euroa/m². Viimeisen kuuden kuukauden aikana solmituissa uusissa vuokrasuhteissa yksiön keskimääräinen vuokraneliö maksoi Helsingissä 27,8 euroa/m², Tampereella 19,3 euroa/m² ja Turussa 18,5 euroa/m².

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta, joka perustuu Kansaneläkelaitoksen asumistukirekisterin ja yksityisten vuokrataloyhtiöiden tietoihin.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti