Vanhuusiän asumiseen löytyy tietoa ja tukea

Kodin esteettömyys on tärkeää etenkin seniori-ikäisille. Muutto helpompaan asuntoon on hyvä vaihtoehto, mutta usein asuntoa voidaan myös parantaa korjauksilla, kirjoittaa Viva (8/2020).

Eniten remontteja joudutaan tekemään peseytymistiloissa. Jo pelkkä ammeen poistaminen tuo lisää tilaa. Tasainen lattia ja avara suihkupaikka on turvallisin vaihtoehto, joten ahdasta suihkukoppia ei ammeen tilalle kannata sijoittaa. Kodissa kulkemista helpottavat useaan paikkaan sijoitetut kaiteet ja tasoitetut kynnykset.

Ennen remonttia on oltava yhteydessä taloyhtiöön tai vuokranantajaan asiasta sopimiseksi.

Mistä tietoa esteettömyydestä ja muusta vanhuuteen varautumisesta?

Vanhustyön keskusliitto on esteettömän asumisen asiantuntija. Liiton Vanheneminen.fi -sivustolla on esimerkiksi esteettömän asumisen tarkistuslista, jota voi käyttää apuna arvioidessa kodin riittävyyttä toimintakyvyn alentuessa.

Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonta palvelee esimerkiksi arvioimalla asuntojen korjaus- ja muutostarpeita, edistämällä korjauksia ja auttamalla avustushakemuksissa. Liiton materiaalipankista löytyy paljon tietoa asumisenkin tueksi. Esimerkiksi Tietoa ikäihmisille asumisen turvaksi -opas on tiivis ja kattava tietopaketti, joka myös ohjaa lisätiedon lähteille sekä tarjoaa tärkeitä yhteystietoja.

Korjausavustuksista yksityishenkilöille ja taloyhtiöille saa lisätietoa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:sta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti