Vanhuksen asuntoon pyrittiin tekeytyen palovaroittimen tarkastajaksi

Vantaan Rajatorpassa asuva nainen esti huijarin pääsyn iäkkään naapurinsa asuntoon. Etenkin vanhusten kannattaa olla tarkkana siitä, onko asuntoon pyrkivä henkilö oikealla asialla, kirjoittaa Vantaan Sanomat.

Huoltoyhtiön lähettämäksi palovaroittimen tarkastajaksi tekeytynyt mies oli soittanut 93-vuotiaan vanhuksen lankapuhelimeen ja ilmoittanut tulevansa tarkastamaan palovaroittimen. Hetken päästä oli tullut soitto, että tarkastaja on lähellä ja saapuu pian. Puhelussa oli kaupusteltu myös kätevämpää palovaroitinta, johon ei tarvitse vaihtaa paristoa.

Vanhus oli soittanut naapurilleen, joka oli heti epäillyt huijausta. Taloyhtiössä saati sen huoltoyhtiössä ei oltu päätetty palovaroittimien tarkastuksesta. Naapuri oli mennyt vanhuksen luo kameran kanssa odottamaan, valmiina ottamaan kuvan tarkastajasta.

Taloyhtiön pihaan oli saapunut oranssiin liiviin ja kasvomaskiin pukeutunut nuori mies salkku kädessään. Hän oli pyrkinyt sisälle rappukäytävään ovikoodia kokeilemalla, mutta ei ollut onnistunut. Toisen naapurin tarkkailu oli saanut miehen poistumaan paikalta.

Lue Vantaan Sanomien artikkeli täältä.

Lisätietoa ikäihmisten asuinturvallisuudesta: Ikäihmisten turvallisuus (Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK)

Lisätietoa palontorjunnan vastuista Taloyhtiön vastuunjako -verkkopalvelusta: Vastuunjako.fi (Kiinteistöliitto)

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti