Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat

Kuva: Ralf Ahlskog

Suurista kaupungeista vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna eniten Turussa ja Helsingissä. Vuodesta 2015 hinnat ovat nousseet Turussa lähes 25 prosenttia ja Helsingissä yli 26 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla kerrostaloasuntojen hinnat nousivat vuodentakaiseen verrattuna 6,3 prosenttia ja rivitaloasuntojen hinnat 5,8 prosenttia.

Vuoteen 2015 verrattuna hinnat ovat nousseet Etelä-Suomessa 14 prosenttia ja pysyneet lähes ennallaan Pohjois-Suomessa ja Länsi-Suomessa. Itä-Suomessa hinnat ovat laskeneet yli 20 prosenttia.

Asuntokauppojen määrä nousi toisella neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta koko maassa 43 prosenttia. Suurten kaupunkien (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku) yhteenlaskettu asuntokauppojen määrä kasvoi toisella neljänneksellä 39 prosenttia. Suurten kaupunkien ulkopuolella kauppamäärät kasvoivat 46 prosenttia.

Tammi-kesäkuussa asuntokauppaa on tehty 10,5 miljardilla eurolla, mikä on 39 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Suurissa kaupungeissa kaupan arvo kasvoi 36 prosenttia ja muualla maassa 42 prosenttia viime vuodesta. Alkuvuonna kaupan arvo koko maan arvoon verrattuna oli pääkaupunkiseudulla 47 prosenttia ja suurissa kaupungeissa 62 prosenttia.

Helsingin Sanomien mukaan pääkaupunkiseudulla on eniten kysyntää kolmioista. Parhailla alueilla tarjoukset ylittävät pyyntihinnan.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti