Vanhojen osakeasuntojen hinnat eriytyivät edelleen kesäkuussa

Pääkaupunkiseudulla vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat vuoden 2019 kesäkuuhun verrattuna vajaan prosentin ja laskivat neljä prosenttia muualla Suomessa. Kiinteistönvälittäjien kautta tehtyjen vanhojen osakeasuntojen kauppojen määrä pysyi samana kuin viime vuonna samaan aikaan. Vanhoja osakeasuntoja myytiin kuitenkin 30 prosenttia enemmän kuin toukokuussa. Toukokuuhun verrattuna hinnat ovat pysyneet ennallaan koko maassa, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Vuoden 2020 toisella neljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat pk-seudulla noin kaksi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Muualla maassa hinnat laskivat lähes kolme prosenttia. Maakunnista viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat toisella neljänneksellä vain Uudellamaalla, noin yhden prosentin. Hinnat laskivat eniten Keski-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Savossa. Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa hinnat pysyivät toisella vuosineljänneksellä viime vuoden tasolla.

Suurissa kaupungeissa vanhojen osakeasuntojen hintakehitys pysyi vakaana toisella neljänneksellä. Selkeimmin hinnat nousivat viime vuoden vastaavasta ajankohdasta Turussa ja Helsingissä. Keskimääräinen vanhan kerrostalokaksion neliöhinta vuoden toisella neljänneksellä oli Helsingin keskustassa 7 735 ja Turun keskustassa 3 452 euroa.

Alueittaiset ja kaupunkien sisäiset erot hintatasoissa ja -kehityksessä ovat suuria, vaikka vanhojen osakeasuntojen hinnat ovatkin viime vuosina laskeneet.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti