Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat alkuvuonna

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat koko maassa vuoden 2020 tammi-maaliskuussa 1,1 prosenttia edellisvuodesta. Pk-seudulla hinnat nousivat 16,0 prosenttia ja muualla maassa ne laskivat 2,9 prosenttia, tiedottaa Tilastokeskus.

Vuoden 2019 viimeisiin kolmeen kuukauteen verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat 0,6 prosenttia.

Vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 1 586 euroa. Pk-seudulla vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 3 396 euroa ja muualla maassa 1 453 euroa.

Vanhojen omakotitalojen kauppamäärä koko maassa kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli yli 8 prosenttia suurempi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Pk-seudulla kauppoja tehtiin lähes 13 prosenttia vähemmän ja muualla maassa 10 prosenttia enemmän.

Pientalotonttien hinnat nousivat vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä koko maassa 4,7 prosenttia edellisvuodesta. Vuoden 2019 loppuneljänneksestä tontit kallistuivat 6,8 prosenttia. Keskimäärin pientalotontin neliöhinta oli 25 euroa ja myydyn tontin koko oli keskimäärin 2 511 neliömetriä.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää