Valtaosa tulipaloista syttyy sähkölaitteista

Kuva: Bigstock

Vakuutusyhtiö If on huolissaan kodin laitteiden latauksesta syttyneiden tuhoisien tulipalojen määrän kasvusta.

Kaikkiaan jo noin 60 prosenttia kaikista kotien tulipaloista syttyy sähkölaitteista, ja näistä joka kolmas liittyy kännyköihin, tabletteihin, läppäreihin tai muihin ladattaviin laitteisiin, paljastavat Ifin vahinkotilastot.

− Kännykän vaarallisin, mutta todennäköisesti myös yleisin latauspaikka on makuuhuone. Huonoin vaihtoehto on lataaminen sängyllä tai sohvalla, josta palo pääsee leviämään nopeasti, kerrotaan Ifin tiedotteessa.

Ifin kotivakuutusten tuotepäällikkö Laura Utunen kertoo tiedotteessa, että turvallisinta on ladata valvotusti ja irrottaa laite laturista heti, kun lataus on valmis.

− Jos koet, että puhelinta on pakko ladata yöllä, älä lataa samassa huoneessa, missä nukut. Tällöin jää aikaa reagoida mahdollisen palon syttyessä eikä altistu myrkylliselle savulle. Tästä kannattaa keskustella perheissä, joissa on tiiviisti kännykän kanssa viihtyviä nuoria, Utunen kertoo.

Kaikkia kodin laitteita kannattaa ladata kovalla, palamattomalla alustalla.

Heikkolaatuinen akku tai laturi voivat aiheuttaa paloriskin kaikkiin ladattaviin laitteisiin. Siksi kaikkia kodin laitteita kannattaa ladata kovalla, palamattomalla alustalla.

Lue koko juttu:

Vaarallinen ilmiö kasvussa suomalaisten kodeissa – Tämä yleinen virhe voi johtaa nopeaan tuhoon | Talouselämä (talouselama.fi)

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti