Vaasan betonisiilojen tontille etsitään uutta omistajaa

Kuva: Santeri Viinamäki/Wiki Commons

Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää yleisen ja avoimen tarjouskilpailun Rantakatu 1A -osoitteessa sijaitsevasta tontista ja sille toteutettavasta uudisrakennuksesta. Tontilla on tällä hetkellä Vaasanmylly Oy:n rakennuttamat betonisiilot sekä lämpökeskus, jotka ovat olleet tyhjillään ja käyttämättömänä 1990-luvun lopulta saakka.
Tarjouskilpailun voittaja sitoutuu paitsi purkamaan siilorakennuksen lämpökeskuksineen, myös järjestämään yleisen arkkitehtuurikilpailun tontille toteutettavasta uudisrakennuksesta sekä toteuttamaan kilpailun voittaneen, kaupungin hyväksymän ja rakennusluvan mukaisen rakennuksen.

– Kilpailutettava tontti sijaitsee paraatipaikalla osana valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä kaupungin suosituimman ulkoilureitin varrella. Keskustan rantavyöhyke kehittyy myös tulevina vuosina voimakkaasti ja siilojen paikalle nouseva uudisrakennus on tärkeä osa sitä, kaupungingeodeetti Petur Eklund kertoo.

Tontti luovutetaan korkeimman hintatarjouksen tehneelle. Kilpailun voittajalla tulee olla riittävä tekninen osaaminen sekä muut tarjouspyynnössä vaadittavat edellytykset laajan ja rakennusteknisesti haastavan rakentamisprojektin toteuttamiseksi.

Asemakaava antaa raamit toteutettavalle uudisrakennukselle. Suunnitelmat tarkentuvat arkkitehtuurikilpailun perusteella ja sen jälkeen tehtävässä tarkemmassa suunnittelussa. Suunnittelua ja toteuttamista seurataan kaupungin kaavoituksen, kiinteistötoimen ja rakennusvalvonnan edustajista koostuvan työryhmän toimesta.

Tarjousten on oltava perillä 31.5. mennessä. Tarjouskilpailun tarkempi kuvaus, ehdot sekä muut asiakirjat ovat nähtävissä osoitteessa vaasa.fi/siilot.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti