Uusilla vakuutustuotteilla lisäturvaa taloyhtiöille

Kuva: Bigstock

Paraskin kiinteistövakuutus voi nykyisin jättää korvaamatta kustannuksia, jotka voivat kohdata taloyhtiötä esimerkiksi ullakon palovahingossa. Ilman korvauksia voi jäädä myös myrskyvahingossa, jossa kiinteistön vaurioitunut rakennusosa on päässyt teknisen käyttöiän päähän tai sen yli. Palovahingoissa uudelleenrakennettava rakennus tulee nykymääräysten mukaan lämpöeristää paremmin kuin tuhoutunut rakennus oli eristetty.

Nykyisillä kiinteistövakuutuksilla katetaan rajoitetusti vain joitakin uusien rakennusmääräysten mukaisesti toteutettuja rakennusten osia. Vahingon sattuessa taloyhtiö joutuu ne kuitenkin korjaamaan ja maksamaan.

Howden Finland Oy:n uusi tuote KorvausPLUS antaa turvaa pakottavien rakentamismääräysten aiheuttamiin kustannuksiin korvattavissa kiinteistövahingoissa sekä rakennusosan vahingossa, kun täyttä korvausta ei saada kiinteistövakuutuksesta. Tuote antaa turvaa myös lisärakennuksen tuhouduttua, kun sitä ei enää päätetä jälleenrakentaa sekä kiinteistövahingoissa, joissa jonkun rakennusosan saneeraus on viivästynyt.

Gryndeririidat korvattaviksi

OikeusturvaPLUS-asiakaseturyhmän jäsenenä taloyhtiö voi jatkossa suojautua ensimmäistä kertaa kattavasti perustajaurakoitsijaa eli tutummin grynderiä vastaan riitatilanteissa. Vakuutus tuo turvaa myös perustajaurakoitsijan suorituskyvyttömyyden varalle.

Uusi vakuutus laajentaa taloyhtiön suojaa myös oikeusturvavahingoissa. Aikaisemmin taloyhtiö ei ole voinut saada oikeusturvavakuutusta kattamaan riita-asioiden kustannuksia, kun vastapuolena on ollut perustajaurakoitsija.

Perustajaurakoitsija voi myös mennä konkurssiin tai tulla muulla tapaa maksukyvyttömäksi kesken asuntokauppalaissa säädetyn enimmäisvastuuajan. Mikäli rakennusvirheitä tällöin ilmenee, voi korvausta hakea urakoitsijan suorituskyvyttömyysvakuutuksesta, jos kyseessä on laissa ja vakuutusehdoissa määritelty rakennusvirhe.

Virheiden selvittäminen voi olla kallista. Vaikka korvausta lopulta saisi urakoitsijan suorituskyvyttömyysvakuutuksesta, jää vakuutuksen korkea omavastuu siinäkin tapauksessa taloyhtiön ja osakkaiden maksettavaksi.

− Jatkossa voimme tarjota asiakkaillemme vakuutusturvaa kattamaan myös osan suorituskyvyttömyysvakuutuksen omavastuusta, kertoo Howden Finland yhtiön tiedotteessa.

Monessa tapauksessa oikeusturvavakuutus riittää kattamaan vain osan oikeudenkäyntikustannuksista loppujen kulujen jäädessä riidan osapuolten maksettavaksi. Tähänkin uusi vakuutus tuo parannusta.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti