Uusi talotekniikka haastaa kiinteistöalan ammattilaiset

Kiinteistömessut 2019

Onko yhtiössä ohjeistusta sähköpyörien varalta? Miten suhtautua ilmalämpöpumppuihin kerrostalossa? Kiinteistö-tapahtuma 2.–3.10. tarjoaa ajankohtaisen tietopaketin alan ammattilaisille.

Koska oma asunto on valtaosalle ihmisistä elämän suurin taloudellinen satsaus, kiinteistöjen hoidolla on tärkeä merkitys tavallisten ihmisten elämässä. Suunnitelmallinen kiinteistönhoito auttaa taloyhtiöitä hallitsemaan kustannuksia sekä helpottaa korjaamisen ja kunnossapidon asukkaille ja vuokralaisille aiheuttamaa rasitetta.

– Taloyhtiöiden ja vuokratalojen kannalta on merkityksellistä olla perillä niin uusista laeista ja määräyksistä kuin myös tuotteiden ja palveluiden kehitystrendeistä, toteaa Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

– Kiinteistö 2019 -messuilla saa päivitetyn käsityksen alan kehityksestä ja eri hankkeiden tilaajien mietteistä, hän jatkaa.

Isännöinnin rooli kasvussa

Isännöitsijän kontolla on, että taloyhtiöiden päätökset tehdään lainmukaisesti, ja että hallitus saa riittävästi tietoa. Tulevaisuudessa isännöinnin merkitys kasvaa entisestään, sillä asuinrakennuskanta vanhenee, ja samalla korjaustarve kasvaa. Myös uudet tekniset ratkaisut vaativat uudenlaista osaamista.

– Ammatti-isännöitsijän rooli korostuu myös talotekniikan kehittyessä ja asumisen palvelujen monipuolistuessa, toteaa Isännöintiliiton asiakkuusjohtaja Aki Salo.

– Aktiivinen tiedonhankinta on olennainen osa isännöitsijän työtä ja siksi messut ovat alalle tärkeitä, hän summaa.

Ohjelma pureutuu ajan ilmiöihin

Kiinteistömessujen ohjelma pureutuu uusien teknologioiden ja ajan ilmiöiden mukanaan tuomiin haasteisiin. Messujen ohjelma avaakin eri aiheita perinteisistä putkiremonteista taloyhtiöiden uudistuneeseen vastuunjakotaulukkoon. Yhä ajankohtaisempaa on ottaa kantaa myös Airbnb-toimintaan, sähköautojen latauspisteisiin ja miettiä, miten asukasviestinnän saa toimimaan entistä paremmin taloyhtiöissä.

Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.–3.10.2019 samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin ja Avita Audiovisual Expon kanssa. Tapahtumiin on veloitukseton sisäänpääsy rekisteröitymällä.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti