Uusi talo voi tulla halvemmaksi kuin remontti

Kuvituskuva

Tampereella Otavallanhovin taloyhtiö haluaa purkaa talonsa homevaurioiden vuoksi, kirjoittaa Aamulehti. Vuonna 1925 rakennettu talo sijaitsee Tampereen keskustassa osoitteessa Otavalankatu 8. Rakennuksen on suunnitellut Bertel Strömmer ja se on tärkeä osa Tampereen keskustan kaupunkikuvaa.

Taloyhtiö on hakenut purkulupaa laajojen homesienivaurioiden vuoksi, mikrobivauriokartoituksessa löytyi yhteensä 38 erilaista sienilajia. Jotta rakennuksessa voisi yhä asua, pitäisi purkaa kaikki rakennuksen välipohjat ja yläpohjan rakenteet sekä uusia ne.

Kiinteistöliiton kehityspäällikkö Jari Virta kehottaa pohtimaan, laittaako putki- ja julkisivuremonttia ylipäätään liikkeelle, jos talo on hyvällä, vetovoimaisella alueella. Taloyhtiön osakkaiden on oltava purkamisesta yksimielisiä. Tällä hetkellä vireillä oleva lakihanke saattaa muuttaa tilannetta niin, että jatkossa purkamiseen riittää asukkaiden enemmistön päätös. Purkulupaa hakeneiden rivitalojen keski-ikä on viime vuosina ollut 42 vuotta ja kerrostalojen 59 vuotta.

Lue alkuperäinen juttu Aamulehden nettisivuilta.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti