Uusi sähköinen ammattipätevyysrekisteri rakennusalalle

Suomen Tilaajavastuu Oy on lanseerannut Taitorekisterin, uuden sähköisen palvelun rakennusalan ammattipätevyyksien hallinnointia ja tarkastamista varten.

Pätevyydet luetaan Valttikortista

Taitorekisteri lanseerattiin huhtikuussa 2017. Siihen tallennetut pätevyydet luetaan rakennustyömailla yleisesti henkilötunnisteena käytettyä Valttikorttia hyödyntämällä, joten erillisiä kortteja ja pätevyystodistuksia ei tarvita.

Taitorekisterissä yli 30 ammattipätevyyttä

Rekisteri tukee jo nyt yli 30 rakennusalan yleistä ammattipätevyyttä, kuten Inspectan sertifioimia muoviputkihitsaajan ja telineasentajan pätevyyksiä, SETIn SFS 6002 sähköturvallisuuspätevyyttä ja VTT:n märkätilapätevyyksiä. Rakennusalalle käyttöön tuleva ePerehdytys eli rakennusalan sähköinen yleisperehdytys on niin ikään luettavissa taitorekisteristä.

Osa rekisterin pätevyyksistä tulee alkuperäisrekisteristä ja osa työnantajan syöttäminä. Tulevaisuudessa koulutuksia tarjoavat tahot voivat itse lisätä pätevyystiedot Taitorekisteriin.


Taitorekisteriä käytetään internet-selaimella, mutta pätevyyksiä voi lukea Valttikortin avulla myös erillisellä Android-sovelluksella.

Lue lisää Suomen Tilaajavastuu Oy:n tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää