Uusi isännöintitalo haastaa markkinajohtajat

Ponnistusvoimaa Provian ja Avaran fuusiolle tuo pääomasijoittaja Intera Partners, joka tuli enemmistöomistajaksi yhdistelmän uuteen emoyhtiöön DDY Groupiin. Provian ja Avaran aiemmat omistajat ja avainhenkilöt jatkavat osakkaina. Kauppahintoja ei julkistettu.

Uuden yhtiön liikevaihto yltää tänä vuonna noin 11 miljoonaan euroon, arvioi DDY:n hallituksen puheenjohtaja Mika Savolainen.

Viime vuonna Provian myynti oli 5,5 miljoonaa, Avaran 3,4 miljoonaa. Provian liikevoittomarginaali oli reilut 16 prosenttia ja Avaran vajaat neljä. Avaran heikomman kannattavuuden taustalla olivat Savolaisen mukaan investoinnit ja uusien toimipisteiden avaaminen.

Uusi yritys nousee Suomen isännöintimarkkinoilla viiden suurimman toimijan joukkoon, Savolainen arvioi. Nykyinen markkinajohtaja Realia Services teki viime vuonna 56 miljoonan euron myynnin. DDY:n tavoite markkinajohtajuudesta on siis kova. Yhtiö uskoo saavuttavansa sen orgaanisella kasvulla ja yrityskaupoilla.

DDY:n on tarkoitus panostaa asiakaspalveluun ja kehittää helppokäyttöisiä digipalveluja, joista taloyhtiöiden hallitus ja asukkaat voivat nähdä ajantasaista taloustietoa vaikka kännykästä ja varata esimerkiksi autopaikkoja tai saunavuoroja. Yhtiö lupaa asunto-osakeyhtiöiden isännöintiin samanlaista läpinäkyvyyttä kuin tähän mennessä on Savolaisen mielestä ollut asuntorahastojen kaltaisten isojen asiakkaiden isännöintipalveluissa.

Mikä DDY?

DDY Group tarjoaa Isännöinti- ja hallintopalveluja asunto-osakeyhtiöille ja asuntorahastoille. DDY Groupin alle yhdistyneet Provia ja Avara toimivat toistaiseksi omilla nimillään, ja syksyllä kokonaisuudelle julkistetaan uusi brändinimi. Yhtiöllä on 7 toimistoa Suomessa. Henkilöstöä on noin 100 ja liikevaihto ensi vuonna arviolta 11 milj. euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

25.5.2015

Lähienergiatori: uusiutuvan energian alalla tehdään nyt ennätyksiä

Uusiutuva energia on nousemassa Suomen tärkeimmäksi energian lähteeksi uusien innovaatioiden ja investointien ansiosta. Konkreettisia esimerkkejä viimeaikaisista ennätyksistä on kaikissa uusiutuvan energian muodoissa. Lämpöpumput ja aurinkoenergia ovat yhä yleisemmin osa rakennusten energiajärjestelmiä.

22.12.2021

Joulukuusi hankitaan noin 1,4 miljoonaan suomalaiskotiin

Suomalaiset hankkivat tänä vuonna lähes 1,4 miljoonaa kuusta, joista pääosa on tuttuja metsäkuusia. Puista noin miljoona tulee viljelmiltä, metsistä haetaan lähes 300 000 puuta ja tuontipuita on reilut 100 000 kappaletta. Suurin tuontimaa on Tanska.

14.12.2016

Kuusi vinkkiä joulukuusen valintaan ja hoitoon

Joulukuusen valinta aiheuttaa aina perheissä kuumia tunteita: milloin kuusi on liian pitkä, pätkä tai harvaneulainen. Hoitamalla joulukuusta hyvin poistetaan listalta yksi riidan aihe: liian aikaisin tippuneet neulaset ja niiden siivoaminen. Kuusen lakastumista ei voi estää, mutta sitä voi hidastaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti