Useita tuhansia valtion tukemia vuokra-asuntoja tyhjillään

Kuva: Bigstockphoto

8 900 Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n tukemaa vuokra-asuntoa oli tyhjillään vuoden 2019 maaliskuussa, kerrotaan ARA:n tuoreessa asuntomarkkinakatsauksessa.

Kyse on vähintään kaksi kuukautta tyhjillään olleiden ARA-vuokra-asuntojen määrästä. Yli kuusi kuukautta tyhjänä olleita asuntoja oli 4 500. Kaikista ARA-vuokra-asunnoista oli tyhjillään 2,4 %. Suhteellisesti eniten tyhjiä asuntoja oli Hyrynsalmella, Juupajoella ja Kemissä ja määrällisesti eniten Kouvolassa, Savonlinnassa ja Helsingissä. Tyhjien ARA-asuntojen määrä on ollut kasvussa jo seitsemän vuotta peräkkäin.

Myös ARA-asuntojen käyttöaste on laskenut. Käyttöaste oli heikko yli kolmasosassa kunnista ja vastaavasti hyvä tai erinomainen yhteensä hieman yli kolmasosassa kunnista.

ARA:n asuntomarkkinakatsauksen mukaan vuokra-asuntomarkkinoilla oli ylitarjontaa 108 kunnassa ja lievää ylitarjontaa 115 kunnassa. Markkinatilanne oli tasapainoinen 46 kunnassa ja melko kireä 10 kunnassa. Melko kireän markkinatilanteen kuntia olivat pääkaupunkiseudun kunnat sekä Turku ja Tampere.

Lue lisää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asuntomarkkinakatsauksesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti