Työhyvinvointia edistävät toimistotilat suunnitteilla Lahteen

Entisen oikeustalon tontille Lahteen on suunnitteilla uudella konseptilla rakennettuja toimistotiloja. Taustalla on ajatus. että hyvinvoiva ihminen on yritykselle tuottavampi kuin ihminen, jolla on terveysongelmia, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat (15.9.2020)

Kiinteistösijoitusyhtiö Kinoksen tulevan “energisoivan toimistorakennuksen” tiloista puolet on jo vuokrattu. Jos vielä 20 prosenttia tulee vuokratuksi, rakentaminen voi alkaa purkutöillä keväällä 2021. Rakennuksen valmistumisajankohta olisi vuonna 2022. Kinoksen toimitusjohtaja Arto Korhonen luottaa siihen, että rakentaminen voi alkaa suunnitellusti.

Oikeustalon tontille rakennetaan 8-kerroksinen talo, johon tulee kattopuutarha ja terassi kuntoilumahdollisuuksineen. Sisätilat varustetaan antimikrobisilla pinnoilla, laadukkaalla akustiikalla ja ihmisen luontaista vuorokausirytmiä jäljittelevällä valaistuksella. Ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan polkupyöräparkki, yhteissähköpyöriä ja niiden latauspiste. Polkupyöriä voi puhdistaa ja huoltaa talon tarjoamilla välineillä. Katutasossa on myös kokoustiloja ja lounaskahvila. Vuokralla olevat yritykset saavat vuokranalennusta, jos ne käyttävät talossa toimivia hyvinvointipalveluita.

Koska tietotyöläiset ovat sisätiloissa lähes koko työaikansa, ei ole ollenkaan se ja sama, millaisissa tiloissa työtä tehdään, Korhonen sanoo. Hän perustaa näkemyksensä siihen, että hyvinvoiva ihminen on yritykselle kannattavampi kuin terveysongelmista kärsivä. Valtaosalla tietotyöläisistä on jo kansainvälisten tutkimustulosten mukaan terveysongelmia, Korhonen toteaa.

Kinoksella on kokemusta uudenlaisesta tilojen suunnittelusta hyvää palautetta saaneesta Malskista. Vanha panimorakennus Lahden keskustassa avautui keväällä yritystoiminnalle, taide-, juliste- ja muotoilumuseolle, tapahtumasalille, cowork-yhteisölle, ravintolalle, kahvila-paahtimolle ja panimopubille.

 

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti