Tyhjien asuntojen vuokrataloyhtiöille helpotusta

Hallitus avittaa aiempaa vahvemmin tyhjilleen jääneiden ARA-vuokratalojen purkamista. Purkuavustusta voi jatkossa saada enimmillään 90 prosenttia purkamiskustannuksista, kertoo Yle.

Ympäristöministeriön valmisteleman asetuksen mukaan asuntojen purkamista suunnitteleville vuokrataloyhtiöille jäisi maksettavaksi 10 prosenttia purkamiskustannuksista sekä jätehuoltokustannukset. Asetuksen on tarkoitus tulla voimaan alkuvuodesta ja se koskettaisi purettavia kerrostaloja, jotka sijaitsevat kunnassa, jonka asuntomarkkinatilanteessa ja väestömäärässä tapahtuneet muutokset ovat vaikeuttaneet vuokrataloyhtiöiden toimimista tai jos taloyhtiöllä on merkittäviä talousvaikeuksia. Muissa tapauksissa purkuavustus olisi jatkossakin enintään 70 prosenttia purkamiskustannuksista.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n valvontapäällikkö Sami Turusen mukaan vuokra-asuntojen purkamisesta hyötyvät myös vuokrayhtiön muut asukkaat. Purkamisen myötä yhtiöiden jäljellä oleviin asuntoihin ei kohdistu liian suuria vuokrankorotuksia, kun kulut tyhjistä asunnoista poistuvat.

Tyhjiä ARA-asuntoja oli vuoden 2019 maaliskuussa 8 900, ilmenee ARA:n vuokra-asuntojen asuntomarkkinakatsauksesta (1/2019). Suhteellisesti eniten tyhjiä ARA-asuntoja oli Kemissä, Juupajoella ja Hyrynsalmella.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti