Tyhjät liiketilat osakkaiden riesana

Useat taloyhtiöt ovat joutuneet taloudellisesti tiukkaan tilanteeseen. Vuokralaisia tai uusia omistajia liiketiloille on vaikeaa löytää, ja tyhjä kivijalka vaikuttaa myös asuinhuoneistojen myyntiin, sillä rasitteet voivat jäädä osakkaiden vastuulle, kirjoittaa Forssan Lehti (8.8.2020).

Asunto Oy Lamminkulman isännöitsijä Pekka Viljakaisen mukaan Forssan keskustasta löytyy vanhoja taloyhtiöitä, joihin täytyisi tehdä peruskorjauksia. Osakkailta se vaatisi niin suuria panostuksia, että määräenemmistön vaativista remonteista on todella  vaikea päättää. Tyhjien vuokrahuoneistojen tai vastikesaamisten vuoksi ongelmmissa oleville taloyhtiöille pankkirahoituksen saaminen järkevillä ehdoilla on suuri haaste.

Asunto Oy Lamminkulman hallituksen puheenjohtaja Kauko Nyström kertoo, että Forssassakin liiketiloja on otettu taloyhtiöiden haltuun maksusaamisten vuoksi. Forssasta kuitenkin löytyy runsaasti hyviä toimitiloja kivijalkakaupoille, mutta kauppoja hidastaa se, että yleensä taloyhtiöt edellyttävät vanhojen vastikevelkojen kuittaamista. Jos hoitovastike vastaisi paremmin nykyistä taloustilannetta ja maksukykyä, taloyhtiöt saisivat uusia vuokralaisia ja omistajia, Nyström uskoo.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti