Turvallista ja sopuisaa joulua jokaiseen taloyhtiöön!

joulukuu Kuva: Bigstock

Kiinteistölehti on koonnut vinkit turvalliseen ja sopuisaan joulunviettoon. Tämän jouluisen vinkkilistan voit vaikka tulostaa taloyhtiösi ilmoitustaululle. Se löytyy tulostettavassa muodossa täältä.

1. Joulukinkun paistorasvaa ei kuulu viemäriin tai vessanpönttöön

Kinkun paistorasva aiheuttaa hyytyessään pahoja tukkeutumisia taloyhtiön viemäriverkostossa. Tukkeumat puolestaan aiheuttavat usein hyvin laajoja ja kalliita vesivahinkoja. Joulukinkun paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön. Myöskään muut ruoantähteet eivät kuulu pyttyyn.

Kinkkutemppu kerää kinkkurasvaa hyötykäyttöön usealla paikkakunnalla, lue lisää ja katso keräyspaikat: www.kinkkutemppu.com

2. Uuden vuoden tinat ovat vaarallista jätettä

Uuden vuoden tinat kannattaa käyttää uudelleen. Tinat sisältävät paljon lyijyä ja ovat näin ollen vaarallista jätettä. Niitä ei saa laittaa tavallisten roskien joukkoon. Jos et säilytä tai käytä tinoja uudelleen, vie ne vaarallisten jätteiden keräyspisteisiin. Keräyspisteiden sijainnit löytyvät osoitteesta www.kierratys.info

3. Lahjapapereita ei saa laittaa paperinkeräykseen

Lahjapaperit eivät useimmiten kelpaa keräyspaperin tai -kartongin joukkoon. Oikea paikka lahjapapereille on energiajae- tai sekajäteastia.

Lajittele lahjojen kiiltävät muoviset käärenauhat sekajätteisiin. Paperinarut sopivat kartonkikeräykseen. Nauharuusukkeet ja kankaiset lahjanauhat kannattaa säästää ja käyttää uudelleen.

4. Litistä pakkauslaatikot jäteastioihin äläkä täytä jäteastioita turhaan

Jouluaikaan taloyhtiön jäteastiat pursuavat yli äyräiden. Säilytä kuivat ja haisemattomat roskat hetken aikaa asunnossa ja vie ne taloyhtiön roskikseen jäteautojen käytyä, jolloin ne mahtuvat paremmin jäteastioihin. Helpota kaikkien asukkaiden joulua litistämällä pakkauslaatikot, ennen kuin viet ne jäteastioihin.

5. Ilotuliteiden kanssa on noudatettava varovaisuutta

Ilotulitusrakettien kanssa on noudatettava varovaisuutta! Ilotulitteita ei saa ampua parvekkeelta ja ne tulee suunnata poispäin rakennuksista, autoista ja ihmisistä. Käytetyt ja likaantuneet pahviset ilotulitepakkaukset kuuluvat seka- tai energiajätteeseen.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti