Tuomas Silvennoinen on Vuoden 2019 Lasirakentaja

Kúva: Suomen Tasolasiyhdistys ry.

Vuoden 2019 lasirakentajaksi on valittu PES-Arkkitehdit Oy:n osakas ja suunnittelujohtaja Tuomas Silvennoinen. Suomen Tasolasiyhdistyksen hallitus perusteli valintaansa seuraavasti: Tuomas Silvennoinen on tehnyt merkittävää työtä näyttävien ja monipuolisten rakennusten suunnittelijana, joissa lasirakenteet ovat oleellinen osa niin julkisivua kuin sisärakenteitakin. Lasi tuo tilaan avaruutta, läpinäkyvyyttä ja oikein suunniteltuna tekee tilasta rauhallisen ja turvallisen tuntuisen.

Esimerkillinen lasisuunnittelun kohde on monia palkintoja napannut Helsingin matkustajasataman Länsiterminaali T2. Terminaali on vakuuttava taidonnäyte, jossa avoimuus, muotoilu ja valoisuus yhdistyvät luoden miellyttävän matkustajakokemuksen. Samaan laadukkaaseen tunnelmaan on tähdätty myös Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennuksessa, jossa suomalaisuus on avainasemassa. Tuomas Silvennoinen on vienyt suomalaista arkkitehtiosaamista myös ulkomaille. Hänen merkittävin ulkomainen suunnittelukohde on Icon YunDuan pilvenpiirtäjä Chengdussa Kiinassa.

Vuoden Lasirakenne ja Vuoden Lasirakentaja tunnustuksilla Suomen lasiala haluaa nostaa esille poikkeuksellisia lasituskohteita ja monipuolisia lasitussuunnitelmia, jotka edistävät hyvän lasirakentamisen kulttuuria. Palkintotuomaristoon kuuluivat Suomen Tasolasiyhdistys ry:n hallitus ja toiminnanjohtaja.

Palkintotilaisuus Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä lentokentän historian mittavin laajennushanke. PES-Arkkitehtien suunnittelema laajennus käsittää neljä uudisosaa: eteläsiiven, länsisiiven, Aukion ja rajatarkastuksen laajennuksen.

Keskeistä Finavian laajennushankkeessa on suomalaisuus ja luonto; arkkitehtonisesti vaikuttavat tilat, jotka luovat rauhoittavan ja virkistävän, aisteja hivelevän asiakaskokemuksen.

Vuoden 2019 lasirakentaja -palkinto luovutettiin Tuomas Silvennoiselle 24.4.2019 Finavian uusissa tiloissa; tarkemmin juuri valmistuvan länsisiiven Muumikahvilan vieressä.

– Olen kiitollinen ja otettu Vuoden Lasirakentaja -palkinnosta. Olen usein joutunut perustelemaan laajojen lasirakenteiden hyötyjä ja täällä matkustajatiloissa lasin merkitys korostuu; lentoasemalle saapunut matkustaja näkee maiseman, kiitoradan, erottaa ilmansuunnat, jolloin tilassa on helppo ja miellyttävä liikkua, kertoo Tuomas Silvennoinen.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti