T&T: Sähkösopimus on helppo tehdä toisen nimiin

Sähkösopimus on helppo tehdä esimerkiksi kiusantekotarkoituksessa toisen henkilön osoitteeseen, kertoo Tekniikka&Talous.

Lehti kertoo tapauksesta, jossa toinen henkilö oli tehnyt kesämökkiläisen osoitteeseen uuden sähkösopimuksen eikä mökiltä enää tullut kulutustietoja.  Lahti Energian asiakkaana olleen kesämökkiläisen käyttöpaikalle tehty uusi sopimus ehti olla toisen henkilön hallussa kaksi kuukautta, ennen kuin kesämökkiläinen huomasi tämän. Laskusta sopimuksen siirtoa on vaikea havaita. Vaarana kuvatun kaltaisissa tilanteissa on myös se, että toisen henkilön käyttökohteeseen tehty sähkösopimus voidaan irtisanoa tämän tietämättä.

Nykyisin sähkösopimuksia tehdään tarkistamatta tarkasti sopimuksen tekijän henkilöllisyyttä, eikä sähköyhtiöillä ole aina tiedossa edes kuluttajan henkilötunnusta. Tekniikka&Talouden haastatteleman tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mukaan kun tehdään oikeustoimi, jolla on taloudellisia seuraamuksia, pitäisi käyttää vahvaa tunnistautumista. Niin ikään energiaviraston tulisi  tietosuojavaltuutetun mukaan valvoa, että sähköyhtiöiden menettelytavat ovat riittävän tietoturvallisia, ettei kuvatun kaltaisia tilanteita pääse tapahtumaan. Tekniikka&Talouden jutussa haastateltu Energiaviraston johtava asiantuntija Suvi Lehtinen ei ottanut kantaa siihen, aikooko Energiavirasto ryhtyä toimenpiteisiin, joilla sähkösopimuksen tekeminen toisen henkilön nimiin ehkäistäisiin.

Lue lisää Tekniikka & Talouden artikkelista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti