Toimelias talkkari

Kaverini Markku asui 1990-luvun alussa Klaavuntiellä Helsingin Puotilassa, niissä kolmikerroksisissa hissittömissä maan ensimmäisissä betonielementtitaloissa, jotka eivät edes näytä elementtitaloilta.

Kerran hän oli ullakolla pyykkikorin kanssa ripustamassa vaimon pesemiä pyykkejä kuivumaan, kun sinne tuli taloyhtiössä vähän aikaa vaikuttanut talonmies, varsinainen Puuha-Pete.

Talonmiestä harmitti se, että ullakolla pyykkien ripustamista vaikeuttivat sellaiset pystypuut, tolpat, joita oli aika tiheässä. Ei aikaakaan, kun talkkari oli hakenut jostakin sahan ja pyytänyt Markkua avukseen, kun hän sahaa pois pari niistä tolpista, jotta saataisiin lisää ripustustilaa vaikkapa isoille lakanoille.

Kesti hetken ennen kuin Markku tajusi, mitä katon tukirakenteille oltiin tekemässä. Sen jälkeen hän kieltäytyi auttamasta sen enempää, ja taisi homma jäädä kesken talonmieheltäkin.

Talonmiehen pesti ei muutenkaan ollut pitkä, koska ilmeisesti sahaushommiin mieltymystä tuntenut kaveri pari viikkoa ullakkoepisodin jälkeen suututti talon asukkaat niin että lähtö tuli.

Nimittäin sen kummempia lupia kyselemättä hän oli mennyt kaatamaan kadun ja talon välistä suojaisan, ison lehtipuun, joka kuulemma ikävästi oli varjostanut ihmisten ikkunoita ja parvekkeita.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti