Tietoturvamerkki ja opas verkkoremonttiin

Kuva: Pekka Rousi

Monessa kodissa on nykyään Internetin välityksellä käytettäviä älykkäitä laitteita ja palveluja: älytelevisioita, älytermostaatteja, valvontakameroita… Älylaitteet kuljettavat tietoa Internetin kautta ja viestivät muiden älytuotteiden kanssa. Näihin laitteisiin ja palveluihin liittyy tietoturvariskejä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut Tietoturvamerkin, jonka tarkoituksena on auttaa tekemään tietoturvallisia valintoja laitteita ja palveluja hankittaessa. Se helpottaa myös laitteiden ja palvelujen tietoturvallista käyttöä.

Tietoturvamerkki osoittaa, että tuote tai palvelu täyttää Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen asettamat tietoturvavaatimukset. Tietoturvamerkin omaava tuote tai palvelu on suunniteltu turvaamaan sen käyttäjää ja hänen tietojaan yleisimmiltä uhilta Internetissä. Lisäksi ostaja saa ennen hankintapäätöstään tietoa siitä, kuinka pitkään tuotteelle tai palvelulle on saatavissa tietoturvapäivityksiä.

Taloyhtiön tavallisella osakkaalla on siten enemmän mahdollisuuksia huolehtia tietoturvasta, suojella yksityisyyttään ja ennaltaehkäistä vahinkoja, joita laitteiden ja palvelujen kautta tapahtuvat hyökkäykset voisivat aiheuttaa hänelle tai taloyhtiön järjestelmille.

*********

Traficom on myös julkaissut oppaan merkittävää peruskorjausta suunnitteleville taloyhtiöille sisäverkkojen rakentamisvelvoitteesta. Huoneistoihin asti ulottuvissa laajoissa sähkö- tai putkiremonteissa on myös sisäverkko uudistettava, jos taloyhtiössä ei ennestään ole nopeita laajakaistayhteyksiä tukevaa sisäistä viestintäverkkoa ja jos uuden sisäisen viestintäverkon rakentaminen peruskorjaushankkeen yhteydessä on rakennusteknisesti perusteltua.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti