Tietosuojavaltuutetulta ohjeita taloyhtiöille

Kuva: Bigstockphoto

Tietosuojavaltuutetun toimisto on julkaissut ohjeita vuonna 2018 voimaan tulleen EU:n tietosuoja-asetuksen soveltamisesta taloyhtiöiden toiminnassa. Ohjeet on koottu yhdessä asumis- ja kiinteistöalan toimijoiden kanssa.

Usein kysyttyä henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä -sivulla käsitellään tyypillisimpiä taloyhtiön toiminnassa esiin tulevia tietosuojaan liittyviä kysymyksiä. Tällaisia ovat muun muassa se, milloin taloyhtiö saa käsitellä henkilötietoja, kenen henkilötietoja saa käsitellä, missä laajuudessa henkilötietoja saa käsitellä ja mitkä kaikki eri luettelot ovat henkilörekistereitä. Sivustolla otetaan huomioon tietojen kirjaaminen lakisääteisesti ylläpidettäviin rekistereihin ja muihin asiakirjoihin sekä otetaan kantaa muun muassa valvontakameran asentamiseen liittyviin tietosuojakysymyksiin.

Tietosuojavaltuutetun toimiston sivustolla annetaan ohjeita myös henkilötietojen käsittelystä sopimiseen yhteistyökumppanien, kuten isännöinti- tai huoltoyrityksen kanssa. Tietosuojavaltuutettu on myös ottanut kantaa paljon puhuttuun kysymykseen rappukäytävien asukasluetteloista: niitä ei pidetä itsenäisinä henkilörekistereinä.

Lue lisää Tietosuojavaltuutetun Usein kysyttyä henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä -sivulta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää